Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Учител обяви гладна стачка, причината - качени в нета видеа
Автор: Екип Varna24.bg 17:33 / 07.12.2016Коментари (16)1301
© Фейсбук
Учител по философия от Пловдив обяви гладна стачка в знак на протест срещу образователната система. Ангел Грънчаров преподава в техникума по електротехника и електроника в града.

Той предприема крайната стъпка, защото твърди, че ще бъде уволнен заради различните му методи на преподаване, които ръководството на училището на одобрявало. Според философа най-важният урок в училище би трябвало да бъде този за свободата и правото на лична позиция.

Грънчаров води собствен блог, където казва видеозаписи от философски дискусии в час, но без да иска писменото разрешение от родителите на учениците си. 

"Имал съм една такава идея - учебен час по философия, в който учениците водят дискусии - го записвахме с една видео камера, но това било нарушение на правата на децата", казва той.

Десетокласниците споделят, че харесват часовете по етика и философия, защото се учели да мислят самостоятелно. Според тях Грънчаров е уникален и иновативен учител.

Според ръководството на училището обаче конфликтът е между учителя и ученици от XI клас, които не харесвали методите му на преподаване.

Заради качените в интернет дискусии директорът на училището е подал сигнал в Агенцията за закрила на детето.

Източник: btv









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Даскалеее, даскалее....как пък един от учениците ти не каза нищо хубаво за тебе, бе...
0
 
 
Ето един случай, поради който съм ЗА психотест на учители! Преподавал ми е, и си признавам, че му лазих по нервите с най-голямо удоволствие! Така обичаше да му кажеш, че е дърт комуняга... :)
0
 
 
Мил дебил. Каквото се качи там, няма махане.
0
 
 
Още преди години трябваше да го махнат.Сам си пишеше учебниците и ни караше да ги купуваме ако ли не няма да завършим.Почти всеки час пускаше камерата и заснемаше какво правим а ако някой каже,че не иска да го снима той казваше да излезнем но ще получим отсъствие . Какъв учител може да е този смешник след като той самият те задължава да правиш нещо нередно !!!
0
 
 
Аз също съм възпитаник на ГПЕЕ. Часовете на въпросният учител, не се славят за едни от най-добрите и вълнуващи. Напротив бяха изпълнени с ирония!!! Няма да навлизам толкова в темата за часовете му, просто ще разкажа друга история. Сегашната директорка на училището ни беше класна-невероятен професионалист. Точно в 12 клас се разделихме с нея, по повод новият и пост. На нейно място,като класен ръководител застана Ангел Грънчаров. В този момент течеше бурната подготовка по абитурентската вечер, тоест събираха се парични суми. По лична настоятелство на господина настоя всичко това да премине в неговите ръце .... оставихме го!. След известно време забелязахме, че парите които държахме в сейфа започват да изчезват - ту само с капаро, после с куверт ... Господина просто си пощипваше от тях !!! Разбрахме го с помощта на друга учителка от училището . А, думите му с грозното оправдание и обеснения все още ми стоят в ума, като вчерашен спомен ... Обидите които ни отправи и всичкото ... Просто този човек, не е никак доблестен !!!..
0
 
 
Точнооо.. на гладна стачка ли ще учи учениците и уникален пример за подражание.И това ми било учител...
0
 
 
Значи в нета за Гериту Никол и Издислафчо може, а за учители не може.
-1
 
 
учил съм в ТЕТ-а за мен философия трябва да се изучава в свободното време !Това не е хуманитарна гимназия ,от това училище излизат бъдещите инженери на България ,не съм чул до сега за философ инженер или ел.техник.....така,че да го махат и повече ТЕХНИКА!Като искате философия има гимназии за тази цел!
+1
 
 
Г-н Грънчаров ми е преподавал във всички класове в ТЕЕ, после ПГЕЕ. Никога не сме водили дискусии на политически теми! Аз се радвам и съм му благодарен, че ме научил да устоявам на моята позиция, търсейки точните аргументи. Малко са учитилете, като г-н Грънчаров. Не заслужава да бъде лишен от правото да упражнява професията си!!!
Сподел;ОИБУЖЪТРЕЗВТи какво ново....
на 07.12.2016 г.
0
 
 
Този спор се води повече от 3-4 години и явно никой не иска да отстъпи. Но такова късане на нерви на никого не помага. Явно, че ръководството се дразни и търси всячески да се отърве от преподавателя. Да му дадат някакъв вариант да "упражнява" тази методика. Например в "Твоя час"
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: