Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Започва Майският салон на изкуствата
Автор: Екип Varna24.bg 15:25 / 27.04.2017Коментари (0)1672
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Традиционният Майска салон на изкуствата започва във Варна на 7-ми май /неделя/ от 19ч. с благотворителния концерт "Деца помагат на деца" в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта. В него ще участват Мария Илиева, Варненската филхармония, гайдарският състав "Диньо Маринов", Даниела Димова и Арсений Арсов, формации от Общинския детски комплекс - Варна, централният полицейски карате и джу джицу клуб и др.

Това е единственото събитие с вход, а средствата от продадените билети ще подпомогнат деца на пострадали служители на МВР. Майският салон на изкуствата се провежда под патронажа на кмета Иван Портних и с благословията на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Организатор е дирекция "Култура" към Община Варна.

На 10-ти май от 17ч. в Икономическия университет ще се открие шестата Европейска нощ на литературата. До 22 ч. на всеки 30 минути на различни места в града ще се четат откъси от книги. Ще звучат текстове на значими автори, преведени на български. Организацията е на младежката група "Аморфа", като тази година те са подготвили и срещи с видни литературни критици и знакови имена на новата българска проза и поезия. Повече информация може да бъде открита на фейсбук страницата на групата.

На 11-ти май от 18ч. в Градската художествена галерия ще се състои среща с актрисата Бойка Велкова и нейния спектакъл "Пътят към Афродита" по текстове на Исабел Алиенде. На следващия ден - 12-ти май от 19ч. в галерия "Аспарухово Арт" на Народно читалище "Просвета" ще се открие арт инсталацията "Левитация" на тема "Възнесение Христово". В съпътстваща програма е предвидена среща-разговор с младата журналистка от БНР Олга Добрева на тема "Мисията на изкуството да извисява".

На 13-ти май от 11ч. в Арт салона на Радио Варна ни очаква "Литературна Варна днес" - среща с варненски творци на словото, автори на вестниците "Кил" и "Литература и Общество" и премиери на техните притурки - сборника "Литературен бриз - 2" и "Алманах за култура". На 14-ти май, неделя, от 11ч. в концертното студио на Радио Варна ще звучат изпълнения от семейното дуо Зорница и Йосиф Радионови - пиано и цигулка с произведения на Бах, Хендел - соната, Дворжак - Славянски танц, Панчо Владигеров - концертен фокстрот, Милко Коларов - скерцо от "Соната" и др. По същото време в Градската художествена галерия е празничният концерт на Камерния оркестър на варненските учители "Анима" с новия диригент Георги Зайранов и Хора на варненските учители "Арс музика" с диригент Веселина Маринова. На пианото ще бъде Иво Бонев.

На 16-ти май от 18ч. в концертното студио на Радио Варна ще звучи акустичния концерт на група "Bendida". На другия ден в Градската художествена галерия от 18:30 ч. ще прозвучи концерт на детския хор при Катедралния храм "Св. Успение Богородично" с диригент Веселина Симеонова, на фолклорна група от НУИ "Добри Христов" и на детското фолклорно студио "Неранза" при НЧ "Елин Пелин 1977" с художествен ръководител Кичка Христова.

На 18-ти май от 18ч. в Градската художествена галерия ще се осъществи джаз проектът conscience на триото Георги Корназов - тромбон, Армел Дюпа - пиано, и Петър Салчев - вокал. На 19-ти май от 18ч. на площад "Независимост" е мащабният концерт на ансамбъл "Чинари" и Поли Паскова. На 25-ти май от 19ч. ще звучи образователен органов концерт на Боян Бъчваров, преподавател в НУИ "Добри Христов".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: