Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Скаути обещават по-вълнуващи от дискотеките преживявания за младежи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:38 / 27.04.2017Коментари (0)1258
© Черно море
Илюстративна снимка
Тази година 29 април е определен за Международен ден за настолни игри (Tabletop Day 2017). Скаутите са готови да го отбележат със старта на новия си проект "Пилотно въвеждане на вечерни и нощни дейности за млади хора в Младежки информационно консултантски център "Скаут" с подкрепата на Националната програма за младежта на Министерство на младежта и спорта и на Общински фонд "Култура", Направление 5 - Европейска младежка столица - вълна на иновации.

В един от най-вълнуващите дни за любителите на настолните игри започваме в 14,30 и продължаваме докато ни е забавно и интересно. За Вас в скаутския клуб на ул. "Генерал Столипин" 57 сме осигурили едни от най-големите класики в жанра - Dixit, Ticket to Ride: Europe, Catan, Concept, Carcassonne... но се пригответе и за изненади - игри, които може би даже не предполагате, че съществуват. Всички желаещи над 13 години са добре дошли. Организаторите предвиждат в бъдеще да се подготвят дни и за деца до 13 години.

Младежки информационно консултантски център "Скаут" стартира още един амбициозен проект - от май до октомври, в нетипично време - вечерите на уикендите, младежи ще организират дейности, интересни за връстниците им - реална алтернатива на възможността за консумация, която предлагат барове и дискотеки. 

Ще насърчаваме срещи между различни младежки групи за стимулиране на уменията за създаване на контакти и разширяване на социалната мрежа, ще популяризираме атрактивни дейности, изискващи участие и общуване в здравословна среда. Като скаути, освен в МИКЦ ще изнесем част от дейностите в отворени пространства - плажове, паркове, зелени зони, площади. Във всяка дейност ще включваме експерти, консултанти и обучители, които в неформална среда, успоредно с основната тема ще предоставят младежка информация и консултации по важни за младите въпроси.

Проекта цели иновативно да подпомогне адресирането на проблем за град Варна като липсата на алтернативи за свободното време за вечерите през уикендите, които явно са моментите, когато младите се срещат най-много, а възможностите за развлечение са най-ограничени, публичните места са затворени и единствената алтернатива са барове, кръчми, клубове и дискотеки(рискови моменти за злоупотреба с алкохол и наркотици). Програмата с разнообразни, атрактивни, динамични групови дейности с акцент младежко участие, превенция и включване е разработена и ще се менажира от млади хора и в нея могат да се включат всички младежи без дискриминация от никакъв тип, особено икономическа, дейностите са безплатни, за да се гарантира, че всеки младеж може да участва.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: