Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Испанският национален балет ще танцува фламенко във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:07 / 03.05.2017Коментари (0)1435
©
На 14 юни варненската публика ще може да се наслади на страстно фламенко, звуци на кастанети и пищни костюми в спектакъла на Националния балет на Испания. Представлението ще е в Двореца на културата и спорта, като билетите са вече в продажба.

Балетът на Испания ще представи пред варненската публика четири различни постановки в един спектакъл. За първи път на българска сцена, в рамките на тазгодишното си турне, испанците ще танцуват "Болеро" по музика на Равел, "Ritmos", "Soleá del Mantón" и "Alento" по хореографията на Алберто Лорка, Бланка Дел Рей, Рафаел Агилар и Антонио Нахаро - артистичен директор на балета.

На сцената ще излязат 50 от най-елитните световни танцьори на фламенко в акомпанимент на жива музика, звуци на кастанети и синкопирано пляскане. Тя ще бъде покрита със специален дървен под, за да могат звуковете на токовете да се чуват по-добре.

В България трупата пристига с 12-тонен ТИР, пренасящ декори, сценични костюми, уникални рокли на балерините и специални обувки за танци, като води със себе си и екип от 25 души, които се грижат за цялостната визия на спектаклите.

Националният балет на Испания е създадена преди 39 години от Министерството на културата с мисията да съхранява испанския танц и да го представя пред света не само в традиционните му форми, но и в модерните му превъплъщения. Танцът "Фламенко" е обявен за ценност на човечеството и е под закрилата на ЮНЕСКО. 

"Има много балети, но Испанският национален балет е единствен по рода си. Ние сме единствените, които танцуват испански танци и фламенко. И трябва да го покажем на света", казва Антонио Нахаро - творческият директор на трупата. "Испанският танц е енергия и целта ми е да докоснем душата на българската публика", допълва световноизвестният хореограф.

Освен фламенкото испанският балет пази традициите и на "зарзуелата" и на грациозния "ескуела болера", които по произпод са френски и италиански танци, но преобразени през 18-ти в испански стил.

Билети се продават на касата на ДКС Варна.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: