Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Раздават награди "Варна" днес
Автор: Екип Varna24.bg 09:17 / 23.05.2017Коментари (0)1979
©
Традиционно в навечерието на Деня на славянската писменост и култура 24 май Община Варна отличава най-изявените творци и учени през годината. 

За ярки постижения в областта на културата тази година журито за присъждане на награда "Варна" е откроило следните личности и колективи:

За голямата награда "Варна" е номиниран Венцеслав Антонов - за изложбата му в галерия "Графит" през месец ноември 2016 г., за извеждане на "Биеналето" на световен подиум и за цялостно творчество.

В раздела за литература са отличени Ангел Ангелов - за издадения му роман "Пътуването", и Юлиян Янков - за издадените му книги "Романтика за динозаври" и "Строителите на случайностна България" (в съавторство с Деян Михайлов).

В категорията Изобразителни изкуства са номинирани Лора Маринова - Борисова и Димитър Борисов - за високи екипни постижения в областта на сценографията, портрета и композицията.

Отличените в раздел Театър са актрисата Гергана Арнаудова - за блестящото й изпълнение на главната роля Мадам Злата в постановката "Криворазбраната цивилизация", както и в редица други постановки, и Екипът на Държавен куклен театър - Варна - за спектакъла "Мечо Пух".

За принос в музиката за награда Варна са предложени Емил Георгиев - за активното пропагандиране на българската музика в чужбина и преподавателска дейност, и Неждет Мустафа Ахмед - за изключителния му принос за развитието на музикалния фолклор, за преподавателска и изпълнителска дейност в инструменталния фолклор.

Екипът на Държавна опера Варна е номиниран в категория Опера - за постановъчен екип и изпълнители - симфоничен оркестър, солисти, хор и балетна трупа за световната премиера "Граф Монте Кристо", мюзикъл по едноименния роман на Александър Дюма.

В категориите Танц, Кино и Архитектура тази година няма номинации.

За журналистика са отличени Татяна Капричева - за високия й професионализъм, за популяризиране и отразяване на музикалния и културния живот на Варна, и Офелия Василева - за издадената й книга "Варна и варненци в една колекция", която отразява в образи и слово миналото на Варна.

Номинациите за присъждане на награда Варна 2017 в сферата на науката и висшето образование са утвърдени на заседание, проведено на 5 април, когато експертната комисия е номинирала следните личности и колективи:

За Хуманитарни науки номинацията за индивидуална награда е за проф. д-р Стефан Пеев - за цялостна научноизследователска, преподавателска и лечебна дейност в сферата на денталната имплантология. За колективна награда е предложен Факултетът "Обществено здравеопазване" към МУ - за разработване, въвеждане и акредитиране на три нови специалности през 2016 година

За Природни науки няма номинации за индивидуална награда. Колективна награда Варна Съюзът на учените в морската столица предлага да бъде присъдена на научен колектив доц. д-р Георги Киров, гл. ас. Д-р Любомир Камбуров и ас. Д-р Георги Червенков - за високи постижения в патентната дейност и значителен международен научен принос

За принос в Обществените науки предложението е индивидуална награда да получи проф. д-р Станислав Иванов - за изключителната му научна продуктивност, която го поставя на първо място в страната сред преподавателите в областта на туризма по брой публикации в реномирани международни научни списания. За колективна награда е номиниран научен колектив с ръководител проф. д-р Теодора Бакърджиева - за създадения нов образователен проект "Българо-норвежка образователна програма" в Свободния университет.

В категорията Технически науки за индивидуална награда е предложена доц. д-р инж. Кристина Близнакова - за високи постижения в областта на биомедицинското инженерство и за изследването на нови методи и технологии за диагностика на туморни образования на млечната жлеза.
Номинацията за колективна награда е за научен колектив с ръководител флотилен адмирал проф. Боян Медникаров - за изпълнението на инвестиционния проект "Полигон за практическо обучение по борба с корабни пожари".

Награди "Варна" 2017 ще бъдат връчени на официална церемония, която започва в 11 часа в зала "Пленарна" на Община Варна


Източник: БНР








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: