Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Строителството на пречиствателната станция на Златните започва наесен
Автор: Екип Varna24.bg 08:28 / 12.06.2017Коментари (0)1939
©
Изграждането на пречиствателната станция в курорта Златни пясъци може да започне наесен. В момента се изработват техническият проект, прави се геотехническа експертиза за укрепване на новите съоръжения. След приключване на техническото проектиране строителството може да започне веднага. Така, със съдействие на правителството, ще бъде решен един много сериозен проблем в курорта.

Пречиствателната станция е една дългосрочна гаранция за чистотата на водите в района. Това заяви кметът на Варна Иван Портних по време на пресконференция по повод 60 години от основаването на курортния комплекс "Златни пясъци". На събитието присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, областният управител Стоян Пасев, директорът на ОД на МВР -Варна Даниел Пашов.

"Благодаря на всички, които са работили в продължение на шест десетилетия за развитието на курорта и са превърнали Златни пясъци в истинска легенда. Вярвам, че ни чакат още по-успешни туристически сезони", каза още кметът.

"Продължаваме да работи активно за намаляване на административната тежест в сектора и ограничаване на сивия сектор", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че тази година се очаква ръст между 7 и 10% при посещенията на чуждестранни туристи у нас. По нейни думи се отчита важността на курортите при формирането на устойчив растеж в отрасъла и в тази посока са ориентирани значителна част от промените в Закона за туризма, които са бяха подложени на широко обществено обсъждане. 

Една от най-важните корекции е да се обмисли премахване на прекатегоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения. За целта се предвижда част от документите, необходими на фирмите, да се осигуряват чрез министерството. Подготвя се и въвеждането на специален институт за отнемане на звезди, ако обектите не отговарят на изискванията на закона. Предстои да се уточнят правилата за тази промяна, след като промените в нормативната база станат факт, каза още министър Ангелкова.

По-късно кметът Иван Портних раздаде грамоти на дългогодишни служители в курорта "Златни пясъци" по време на официално тържество. Представители на туроператорски фирми - DER Touristik, Thomas Cook, Alltours, Schauinsland, Anex Tour, Coral Travel, Pegas Touristik, Intourist, хотелиери, ресторантьори се включиха в работни срещи. По повод юбилея в хотел "Интернационал" бе подредена фотоизложба от 22 снимки, които показват историята на създаването и развитието на курорта.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: