Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Дани вече движи ръцете си, изписват го в началото на юли
Автор: Пламена Николова 10:54 / 19.06.2017Коментари (0)5570
©
13-годишният Даниел Костов, който бе ударен от волтова дъга в локомотивното депо във Варна на 22 април, вече движи ръцете си. Това съобщи за Varna24.bg лелята на момчето Мария Георгиева.  

До момента момчето е претърпяло около 14 операции и е с добри жизнени показатели, съобщиха неотдавна от Военномедицинска академия.

В момента лекарите раздвижват поетапно Дани, като първоначално са започнали от пръстите, китките, след това и раменете на детето. Очаква се в следващите две седмици да бъдат положени грижи пострадалото момче да бъде изправено на крака и да направи първите си стъпки. 

"Съобщиха, че са приключили вече с операциите, сега е важно да бъдат възстановени двигателните му способности. След изписването му семейството ще заведе Дани в Кюстендил, където имало много добри условия за рехабилитация. Засега върви добре. За да не движи самоцелно ръцете си, майка му дори му купува ролка кухненска хартия, за да къса парче по парче и така да раздвижва китките", сподели Мария.

Тя разказа още, че на моменти племенникът и е доста унил, а в други случаи е жизнерадостен и приказлив. 

"Вече намалиха значително болкоуспокояващите, които му вливат. Преди време, когато се обадих да го чуя, майка му беше при него, а детето пищеше от болка при превръзките. Бях шокирана. Все още болките са ужасяващи за него, но ще преодолее и това. В други случаи е толкова весел, че ако не знаех какво му се е случило, нямаше да предположа. Майка му е всеки ден до него и му обяснява как да се държи, за да помага максимално на лекарите", разказа още лелята на момчето.  

За пълното възстановяване на организма Дани трябва да приема по 4 000 калории дневно. Това не било възможно чрез храна, затова лекарите препоръчали специални сокове и кремчета, които са доста скъпи. В случай, че има хора, желаещи да помогнат на семейството финансово с грижите по Дани могат да се свържат с близките чрез Varna24.bg

Припомняме, че при постъпването на момчето във Военноморска болница във Варна са установени изгаряния на лице, шия, гръден кош, гръб, горни и долни крайници - 65% 2В-3 степен.

След овладяване на шоковото състояние лекарите са започнали регулярни некректомии на засегнатите повърхности и автопластика със собствена кожа. Поради голямата площ и дълбочина на изгарянето, се е наложило използване на изкуствена кожа, с която са покрити най-тежките участъци.

За осигуряване на животоспасяващите операции Център "Фонд за лечение на деца", с решение на Обществения съвет, спешно организира и финансира закупуването на скъпоструващия биологичен кожен заместител.




Още по темата: общо новини по темата: 13
02.06.2017 »
17.05.2017 »
12.05.2017 »
03.05.2017 »
26.04.2017 »
26.04.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: