Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д'Артанян влиза на кон в Летния театър във Варна на 29 юни
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 19.06.2017Коментари (0)1483
© Черно море
Д'Артанян ще влезе на кон в Летния театър във Варна на 29 юни за премиерата на мюзикъла "Тримата мускетари". В главната роля ще е младият актьор Ованес Торосян. Той разкри, че продължава тренировките си по езда и се надява в последните дни да се сработи още по-добре с коня Питър Пан. Освен това все още развива майсторството си във фехтовката и сценичния бой, където няма място за импровизации.

Във връзка с премиерата на мюзикъла "Тримата мускетари" и по повод 215 г. от рождението на Александър Дюма от Държавна опера Варна са разработили съвместна инициатива с РБ "Пенчо Славейков". В библиотеката ще бъде подредена изложба с книги на знаменития писател, превеждани на български. Голяма част от заглавията ще може да бъдат заемани от читателите, а всеки, заел том на Дюма ще получи ваучер за отстъпка за премиерата на мюзикъла в летния театър и за втората дата на представлението - 22 август.

В РБ Пенчо Славейков ще бъде показано и най-старото издание на роман на Дюма на български, както и преводи на книгите му на различни езици. В отдел "Изкуство" на 26 юни ще гостува Ованес Торосян, който ще чете любимите си откъси от "Тримата мускетари". Младият актьор не крие, че това е една от любимите книги от детството му, когато с неговия брат и приятелите им често са играели на Д'Артанян и "Тримата мускетари", но тогава той е бил най-често в ролята на Арамис.

За да навлезе по-детайлно в образа на героя на Дюма преди премиерата на мюзикъла, му помага преподавателят по сценичен бой и фехтовка Николай Дериволков. Ден след първото представление на "Тримата мускетари", на 30 юни, от Държавна Опера - Варна организират семинар за средношколци. Младежите ще имат възможност да се докоснат от изкуството на фехтовката и да получат ценни съвети от преподавателя, според който най-важното е да не се бърза.

Друга от инициативите, с която ще бъде почетена във Варна годишнината от рождението на Дюма е филмов маратон, който ще е на 22 юни от 10 до 16 часа, отново в отдел "Изкуство" на регионалната библиотека "Пенчо Славейков". Ще бъдат показани някои от пълнометражните версии, правени през годините на "Тримата мускетари" и "Граф Монте Кристо".

Специално за премиерата на "Тримата мускетари" на 29 август от 21 часа в Летния театър, от Държавна опера - Варна правят жест към своята публика от кварталите "Аспарухово" и "Владиславово". Срещу предоставен закупен билет за спектакъла, те ще могат да ползват безплатен транспорт до дома с автобус и микробус, който обикновено се грижат за прибирането на актьорите и музикантите.


Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: