Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д'Артанян влиза на кон в Летния театър във Варна на 29 юни
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 19.06.2017Коментари (0)1479
© Черно море
Д'Артанян ще влезе на кон в Летния театър във Варна на 29 юни за премиерата на мюзикъла "Тримата мускетари". В главната роля ще е младият актьор Ованес Торосян. Той разкри, че продължава тренировките си по езда и се надява в последните дни да се сработи още по-добре с коня Питър Пан. Освен това все още развива майсторството си във фехтовката и сценичния бой, където няма място за импровизации.

Във връзка с премиерата на мюзикъла "Тримата мускетари" и по повод 215 г. от рождението на Александър Дюма от Държавна опера Варна са разработили съвместна инициатива с РБ "Пенчо Славейков". В библиотеката ще бъде подредена изложба с книги на знаменития писател, превеждани на български. Голяма част от заглавията ще може да бъдат заемани от читателите, а всеки, заел том на Дюма ще получи ваучер за отстъпка за премиерата на мюзикъла в летния театър и за втората дата на представлението - 22 август.

В РБ Пенчо Славейков ще бъде показано и най-старото издание на роман на Дюма на български, както и преводи на книгите му на различни езици. В отдел "Изкуство" на 26 юни ще гостува Ованес Торосян, който ще чете любимите си откъси от "Тримата мускетари". Младият актьор не крие, че това е една от любимите книги от детството му, когато с неговия брат и приятелите им често са играели на Д'Артанян и "Тримата мускетари", но тогава той е бил най-често в ролята на Арамис.

За да навлезе по-детайлно в образа на героя на Дюма преди премиерата на мюзикъла, му помага преподавателят по сценичен бой и фехтовка Николай Дериволков. Ден след първото представление на "Тримата мускетари", на 30 юни, от Държавна Опера - Варна организират семинар за средношколци. Младежите ще имат възможност да се докоснат от изкуството на фехтовката и да получат ценни съвети от преподавателя, според който най-важното е да не се бърза.

Друга от инициативите, с която ще бъде почетена във Варна годишнината от рождението на Дюма е филмов маратон, който ще е на 22 юни от 10 до 16 часа, отново в отдел "Изкуство" на регионалната библиотека "Пенчо Славейков". Ще бъдат показани някои от пълнометражните версии, правени през годините на "Тримата мускетари" и "Граф Монте Кристо".

Специално за премиерата на "Тримата мускетари" на 29 август от 21 часа в Летния театър, от Държавна опера - Варна правят жест към своята публика от кварталите "Аспарухово" и "Владиславово". Срещу предоставен закупен билет за спектакъла, те ще могат да ползват безплатен транспорт до дома с автобус и микробус, който обикновено се грижат за прибирането на актьорите и музикантите.


Източник: Черно море









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: