Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Горските издирват бракониер, убил кошута във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 10:58 / 27.06.2017Коментари (0)5503
©
Масови проверки извършват служителите на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва горите в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. 

Само за последните две седмици горските стражари отчитат 900 проверки. В периода от 12 до 26 юни са инспектирани 395 превозни средства и 188 физически лица. 309 от проверките са предприети в обекти за добив на дървесина, сочат обобщените данни на СИДП. Служителите на държавните горски и ловни стопанства са съставили общо 10 акта и 12 констативни протокола.

При обход на територията на ДГС "Провадия" горските стражари се натъкват на кървави следи от кошута край с. Блъсково и сигнализират Районното управление на полицията. Нарушителите не са открити. Случаят е предаден на Районната прокуратура в Провадия. Образувано е дознание за бракониерство. При проверки по Закона за горите служителители на стопанството са съставили един акт.

Незаконно притежаван трофей от тригодишен благороден елен пък е задържан при проверки на горските стражари към ДГС "Върбица". На нарушителя са съставени акт и констативен протокол по Закона за лова и опазване на дивеча.

През изминалата седмица служителите на ДГС "Добрич" са съставили два акта и четири констативни протокола за незаконната сеч на общо 11 куб. м дърва за огрев. Други два констативни протокола са съставени няколко дни по-рано при проверки на обекти за добив на дървесина.

Каруца и 1,3 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани от служителите на ДЛС "Шерба", където опазването на местата с висока концентрация на нарушения остава засилена. Четири акта и два констативни протокола са съставени при обход на ловното стопанство.

За незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев от ДГС "Варна" са съставили два акта и един констативен протокол.
Два констативни протокола отчитат служителите на ДГС "Генерал Тошево" след проверките, извършени в средата на юни.

Продължават системните проверки и на мобилните контролни екипи към СИДП. При обход в землището на с. Вълнари, община Никола Козлево е установена незаконна сеч. На нарушителите са съставени два акта и един констативен протокол. Задържан е моторен трион. В границите на ДГС "Паламара" проверките на специализираните мобилни екипи към предприятието са обхванали и землищата на селата Долина, Лятно, Лиси връх, Тодор Икономово и Пет могили. Проверени са и пет товарни автомобила край селата Живково, Венец и Осеновец.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: