Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Задържаха полицай, разследван за престъпления против паричната и кредитна система
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 27.06.2017Коментари (0)998
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна потвърди задържането под стража на Младен Атанасов - началник група "Оперативен център" в сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" в МВР - Силистра, привлечен като обвиняем затова, че при условията на продължавано престъпление (от януари 2016 до 12 юни 107г.) придобил и пазил предмети и материали, за които знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти. Втората съдебна инстанция потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд - Силистра от 14 юни тази година, с което обвиняемият е бил първоначално задържан под стража. 

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че до разкриване на престъпната дейност на МВР служителя се стигнало, след като в Русе започнало разследване срещу шестима мъже, привлечени като обвиняеми за престъпления, свързани с източване на информация от платежтни инструменти, използване на скимиращи устройства, извършени в престъпно сдружаване. Разследващите дейността на групата са събрали уличаващи доказателства спрямо Младен Атанасов.

Материалите срещу него били изпратени в Окръжната прокуратура - Силистра, тъй като станало ясно, че служителят на МВР е извършил престъплението на територията на Силистра. При задържането на Анатасов в дома му били открити копия на документи за самоличност на различни лица, данни за кредитни карти, номера, дата на валидност, СVV-код и имената на собствениците им. 

За да потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда, днес Варненският апелативен съд се съобрази с тежестта на повдигнатото обвинение и на престъпната дейност, която законът наказва строго. От събраните в хода на следствените действия материали и доказателства става ясно, че полицейският служител е поддържал сървър и компютри, разположени в сграда, собственост на един от задържаните при разследването в Русе. Те били използвани за престъпната дейност против паричната и кредитната система. Обвиняемият е поддържал интензивна електронна комуникация с един от русенските обвиняеми чрез 3 електронни пощенски кутии. От 2016 г. до м. юни 2017 година те разменили 259 електронни писма, които съдържали информация за множество сканирани лични карти на трети лица, фактури и файлове, в които имало информация за електронни пощи, техните пароли и личните данни на притежателите им, потребителски имена и пароли за достъп до сайтове за залагания и електронни портфейли. Събраните доказателства водят и този съд до обосновано предположение, че бвиняемият е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем.

Разследването разполага с писмени доказателства, според които обвиняем от Русе е поискал от служителя на МВР - Силистра да заличи компютърни данни и информация, съдържаща се в неговите имейл адреси. Днес представителят на апелативна прокуратура посочи, че Атанасов му е бил на свиждане и след това е предприел действия по заличаване и прикриване на престъпната дейност. Това са факти, които мотивират съда да направи извод, че ако е с по-лека мярка за процесуална принуда, обвиняемият може да извърши престъпление.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди задържането под стража на Младен Атанасов, привлечен като обвиняем затова, че при условията на продължавано престъпление придобил и пазил предмети и материали, за които знаел, че са предназначени за подправка на платежни инструменти не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: