Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският съд остави в ареста българин, издирван в Унгария за фалшифициране
Автор: Екип Varna24.bg 13:43 / 27.06.2017Коментари (0)1137
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна днес потвърди задържането под стража на Николай Табаков, издирван от унгарските власти за злоупотреба и фалшифициране на платежни средства. Миналата седмица, на основание на Европейска заповед за арест " ЕЗА", издадена в края на м.март тази година от Прокурор на 9-ти район на Будапеща, Варненският окръжен съд задържа първоначално под стража 42 годишния софиянец. Мъжът е бил арестуван на Аерогара Варна преди да успее да отлети за Лондон.

Компетентните унгарски власти настояват за ареста и екстрадицията на българина, който се издирва във връзка с 32 престъпления - измама, извършена в престъпна група, свързана със злоупотреба и фалшифициране на платежни средства. В ЕЗА се посочва, че престъпните деяния са извършени в периода от 12 юли 2014 до 11 август същата година на територията на Република Унгария. Разследващите твърдят, че Табаков и друго лице монтирали скимиращи устройства върху различни банкомати, снабдявали се с данните от чужди банкови карти и изпълзвали тази информация за извършване на международни финансови транзакции с виетнамска валута. Според защитата на българина "успешните" опити за теглени на пари причинили щети приблизително за 7 000 евро. 

Днес и втората съдебна инстанция прецени, че ЕЗА, издадена от компетентните власти на Унгария съдържа всички атрибути, които ЗЕЕЗА изисква. Деянието, за което българинът е издирван е наказуемо с лишаване от свобода за повече от 1 година, както в Унгария, така и у нас. Табаков е софиянец, но последният му известен адрес е в Испания. Твърдението му, че отивал в Лондон, за да проведе изследване и да се лекува от заболяване не е подкрепено с актуални медицински документи.
Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Табаков против първоначалния му задържане под стража. Това определение е окончателно.
Така българинът, издирван от унгарските власти за злоупотреба и фалшифициране на платежни средства ще дочака делото си за екстрадиция в ареста. То ще бъде насрочено от Варненския окръжен съд тази седмица.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: