Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Даниела Димова: Ежегодният ръст на бюджета утвърждава Варна като град с богат културен живот
Автор: Екип Varna24.bg 13:51 / 27.06.2017Коментари (0)1572
©
бщинският бюджет за култура расте между 7 и 10 процента годишно. Тази положителна тенденция през последните три години ни позволява да запазим големите и стойностни фестивали, с които Варна се гордее и които се радват на международно признание. Това коментира на среща с жители на варненския район "Младост" общинският съветник от ГЕРБ и председател на комисията по култура в местния парламент Даниела Димова.

Тя изтъкна, че акцент в общинския бюджет тази година са събитията, свързани със спечелената от Варна титла "Европейска младежка столица 2017". В подкрепа на младежките проекти е предвидено финансиране чрез специален фонд, изтъкна Димова. По думите й важна част в бюджета за култура са отпуснатите средства за облагородяване на градската среда. "Това е знак за усилията на общината да се подобряват облика на града ни и качеството на живот в него. 

Нови паметници създават атмосфера в морската столица и привличат вниманието на жителите и гостите й", отчете председателят на комисията по култура. Тя открои и доброто взаимодействие с Варненската и Великопреславска митрополия, като припомни, че от общинския бюджет за тази година са отпуснати 150 000 лв. за градежа на новия храм "Св. Прокопий Варненски" и 100 000 лв. за ремонт на покрива на катедралата "Св. Успение Богородично". 

"С грижа за духовното здраве на хората подкрепяме и традиционната Седмица на православната книга", допълни Даниела Димова.

В качеството си на директор на Театрално-музикалния продуцентски център тя анонсира предстоящи събития в пъстрата културна програма на Варна. "Летният театър е домакин на Международния фестивал "Варненско лято", на Международния балетен конкурс - Варна, на Международния фолклорен фестивал, както и на множество други концертни и артистични прояви, а от 22 юни със спектакъла "Котките" на тази сцена започна Опера в Летния театър", коментира Димова и увери, че варненската публика отново ще преживее много положителни емоции.

"В града ни кипи богат културен живот, което показва, че хората, които работят в тази сфера, имат подход и отношение да развиват качествен културен продукт", заяви д-р Лидия Маринова - зам.-председател на Общинския съвет и ръководител на районната организация на ПП ГЕРБ-Младост, по чиято инициатива се проведе срещата.

В дискусията по актуални теми, свързани с обновяването на градската среда и развитието на Варна, се включиха и общинските съветници от ГЕРБ Калина Пеева и Станислав Иванов, който оглавява постоянната комисия по финанси и бюджет в ОбС.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: