Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Във Варна отвори врати първият музей, посветен на благотворителността
Автор: Екип Varna24.bg 11:43 / 10.07.2017Коментари (1)1203
©
Музей "Посланици на доброто", посветен на благотворителността и филантропията отвори врати във Варна на 8-юли. На откриването присъстваха: Коста Базитов - заместник-кмет на Община Варна, Ленко Ленков - програмен директор "Гражданско общество и демократични институции" на Фондация "Америка за България", както и много гости.

По случай отбелязването на 21 години от своето създаване, Карин дом зарадва гостите на празника с откриването на първата по рода си музейна експозиция, чрез която отправя своето послание за доброта и съпричастност. А на тържеството децата от Карин дом заедно със своите терапевти представиха артистична програма и зарадваха гостите с едно вълнуващо пътуване по света в търсене на приятелството.

Музей "Посланици на доброто" се намира в конферентната зала на Карин дом и в съчетание с прекрасната градина, представлява една интересна дестинация за ученически групи, както и за всички граждани и гости на Варна, изкушени от историята и силата на добрите дела.

"Неговата мисия е да припомни, че българите са не само много талантливи, но и с добри сърца, готови да подкрепят значимите каузи в обществото и не трябва да забравяме да показваме това на следващите поколения. Смисълът на доброто е в това да бъде предавано нататък от всички нас, защото всички ние можем да бъдем посланици на доброто" - сподели Мариана Николова, изпълнителен директор на Карин дом.

Залата отделя специално внимание на варненската следа в подкрепата към една от от най-уязвимите групи, каквато са децата със специални нужди. Тази част от историята на града е разказана чрез живота и делото на Иван Станчов - основател на Карин дом. Музеят ще разкрие малко познати факти за семейната история на Станчови и техния пример в това как благотворителността и обичта към хората се възпитават още от семейството.

Проектът е реализиран с подкрепата на Фондация "Америка за България", а целта на екипа на Карин дом е музей "Посланици на доброто" да се превърне в една задължителна спирка за всички, които искат да предават посланието за повече доброта и съпричастност. Експозицията предлага една образователна алтернатива за учебните заведения, които искат да направят един по-различен урок по история и съпричастност, както и за гостите на Варна, които търсят не само отдих сред красивата природа, но и искат да се потопят в богатата история на града ни.

Музей "Посланици на доброто" е отворен за групови посещения след заявка на тел: 052/ 302 518, както и всеки Вторник и Петък от 15:00. Входът е срещу доброволно дарение, което ще бъде използвано за подпомагане на дейността на Карин дом.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.07.2017 г.
0
 
 
Като гледам снимката, момиченцето с червената рокличка в средата май най-много се радва на мероприятието.... Иначе идеята е добра.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: