Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ангелкова: Проверките на плаж "Кабакум-централен“ откриха незаконна търговска дейност
Автор: Екип Varna24.bg 12:44 / 10.07.2017Коментари (1)1845
©
Проверките ни констатираха, че на плаж "Кабакум-централен" край Варна три заведения извършват незаконна търговска дейност, за което сме сезирали Община Варна и местния строителен контрол. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която днес се включи в инспекциите на място.

Тя припомни, че през миналата година е бил прекратен договорът с бившия наемател на плажа поради констатирани изключително много нарушения. Нов наемател е избран, но той още не стопанисва ивицата, тъй като търгът се обжалва от един от участниците.

В такъв случай плаж "Кабакум-централен" има статут на неохраняем. "В този случай е редно там да не се извършва никаква търговска дейност", отсече министърът на туризма. След получени сигнали, че заведенията работят, министерството е сезирало Дирекцията за регионален строителен контрол и Община Варна да се предприемат незабавни действия по събаряне на заведенията или да се спре доставката на ток и вода, за да няма търговска дейност. Дали сме седемдневен срок за това, всеки трябва да е наясно, че трябва да спазва законите на страната, каза Ангелкова. Когато приключат съдебните процедури, ще се пристъпи към сключване на договор с новия наемател. 

Министър Ангелкова припомни, че проверките за спазването на договорите за наем и концесия на морските плажове продължават и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие. От миналата година по инициатива на премиера Бойко Борисов активно работи Координационен център, в който освен Министерството на туризма участват също МВР, НАП, прокуратура, митници и други контролни органи. Целта е всеки да спазва закона.

Министър Ангелкова припомни проверката само преди дни на плаж "Обзор-мотела". Там се оказа, че съседен на плажа имот е засипан с пясък, като на него е сложена табела "частен имот" и "частен плаж" и не се допускат външни посетители. Сезирали сме органите на реда и предстои проверка с геодезични уреди, допълни Ангелкова.

На въпрос по казуса с плаж "Нестинарка" министърът акцентира отново, че в договорите за наем и концесия задължителни са обявените цени на чадъри и шезлонги, но няма забрана стопанинът на плажа да може да предлага допълнителни плажни принадлежности. Изричното условие обаче е допълнителните принадлежности да не са задължителни за потребителя. Министерството на туризма е поискало вече от концесионера да постави специални табелки с цени за допълнителните услуги и информация, че те не са задължителни.

Сезонът върви изключително успешно и до момента интересът на руските туристи към дестинация България е с около 15% ръст, а от пазар Германия - 15-20 на сто повече, каза още Николина Ангелкова. Тя обърна внимание върху мерките, които министерството предприема за повишаване качеството на туристическия продукт, защото от него зависи дали този интерес ще бъде насърчен още повече.

В отговор на питане за сигурността в курортите министър Ангелкова акцентира, че е в непрекъснат контакт с министъра на вътрешните работи Валентин Радев за обезпечаване на достатъчно служители на реда особено в големите курорти. Вече са факт патрулите на конна и велополиция, както и на смесени екипи с български и чуждестранни полицаи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.07.2017 г.
0
 
 
Междувременно цялата свободна зона там е затрупана с останки от стари изгнили чадъри, метални конструкции и др. т.е. почти няма свободна зона. Пясъка заринат с боклуци и мидички, целия на дюни.... Изглежда като умишлено, за да са задължени хората да си платят за чадър.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: