Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът потвърди екстрадицията на българка, издирвана от Австрийските власти
Автор: Екип Varna24.bg 12:23 / 14.07.2017Коментари (0)1440
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди решение на Окръжен съд - Разград от края на юни тази година, с което се допуска екстрадицията на Севда Балова, издирвана от съдебните власти на Австрия заради измама, извършена през есента на 2016 година. Решението не подлежи на обжалване.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че българката бе задържана на 1 юни 2017 година в Исперих на основание Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от прокуратурата в Wiener Neeustadt, Австрия. В ЕЗА се посочва, че Балова, в съучастие с друго лице и с намерение да се обогати, въвела в заблуждение Ахмед Ч., представила му неверни факти и така го склонила да извърши парични преводи в размер на 7918 евро. След разкриване на измамата и по инициатива на Австрийските съдебни власти българката е била обявена за международно издирване чрез Шенгенската информационна система. При определяне на първоначалната мярка за неотклонение, заради представени медицински документи за влошено здравословно състояние, ОС-Разград й е определил "домашен арест".

При постановяване на решението за предаване на компетентните власти на Австрия, на 27 юни 2017 година съдът в Разград е изменил от "домашен арест" в "задържане под стража" процесуалната мярка за принуда спрямо Балова.

След като разгледа жалбата срещу решението за екстрадиция и изменението на мярката на Севда Балова, днес Варненският апелативен съд потвърди всички основания на първата съдебна инстанция за предаването на българката на съдебните власти в Австрия. Представени са всички посочени в ЗЕЕЗА документи и основания за предаването й на молещата държава, която гарантира, че ще проведе разследване и ще организира справедлив процес.

Апелативният съд във Варна потвърди и изменението на мярката за неотклонение от "домашен арест" в "задържане под стража". Севда Балова беше задържана в съдебната зала и ще дочака предаването си на австрийските власти в затвора Сливен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: