Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът не се вслуша в жалбата на Душо Душев, участвал и в гонка с полицията
Автор: Екип Varna24.bg 14:50 / 18.07.2017Коментари (0)1512
© Varna24.bg
Състав на Апелативен съд - Варна остави без уважение жалбата на Душо Душев срещу първоначалния арест, определен му миналата седмица от ОС - Варна. Мъжът е разследван за притежание на близо 300 грама кокаин, предназначен за разпространение и за отглеждане на марихуана в съизвършителство с друго лице.

Пресслужбата на съда припомня, че на 7 юли тази година, при условията на неотложност, органите на МВР задържали Душев с 296,48 гр. кокаин. При специализирана полицейска операция в две постройки в землището на село Бенковски в местността "Черешова градина" били открити 39 растения марихуана, празни саксии и електронна везна. Душев е бил привлечен като обвиняем за две престъпления - притежание на голямо количество кокаин, както и затова в съучастие като съизвършител с друг обвиняем Чавдар Кр. да е отглеждал растения от вида на конопа. Вторият обвиняем по това досъдебно производство е с мярка за неотклонение "подписка". При операцията по задържането Душев е оказал съпротива. Опитал да се укрие в близката гора и е бил преследван. Поставил до известна степен в опасност и своя живот, и живота на полицейските служители, които неколкократно го предупредили, че могат да използват оръжие.

Варненският апелативен съд днес потвърди като законосъобразни всички основания на първата съдебна инстанция за първоначалния арест на обвиняемия. Сбрани са достатъчно и категорични доказателства - гласни, писмени и веществени, които обосновават предположението, че Душев е съпричастен и към двете престъпения. Кокаинът е в голямо количество, престъплението е с висока степен на обществена опасност, тежко по смисъла на закона и се наказва строго. Налице са и подробни обяснения от страна на другия обвиняем.

И този съд отчита поведението на Душев при задържането му и законосъобразно стига до извода, че ако е с по-лека мярка за принуда, той може да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава ареста на Душо Душев, разследван за притежание на близо 300 грама кокаин, предназначен за разпространение и за отглеждане на марихуана в съизвършителство с друго лице е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: