Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Цветан Цветанов във Варна: ГЕРБ стимулира участието на младите хора в управлението
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 28.07.2017Коментари (0)1644
©
ГЕРБ стимулира енергията на младите хора и участието им в управлението на всички нива. Това заяви пред над 100 представители на Европейските студенти демократи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той поздрави делегатите на 5-дневния конгрес на организацията, който се провежда във Варна.

"EDS е важна организационна структура на Европейската народна партия и ние сме горди, че Младежи ГЕРБ са активна част от нея", коментира Цветанов. Той изтъкна, че ГЕРБ предлага на младите хора реална възможност да участват в политиките, които реализира партията. Цветанов припомни, че председателят на МГЕРБ Георг Георгиев бе най-младият народен представител в 43-то НС, а сега е най-младият зам.-министър в историята на българското външно министерство. "Андрей Новаков пък е най-младият евродепутат", изтъкна още зам.-председателят на ГЕРБ и допълни, че от редиците на младежката партийна организация са и успешни представители на местната власт като Живко Тодоров, който е кмет на Стара Загора.

Цветан Цветанов благодари за активността на кмета на града - домакин Иван Портних, с чиито усилия Варна се развива като отлична туристическа дестинация, а тази година носи титлата Европейска младежка столица.

Цветанов изтъкна пред делегатите, че структурите на Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ гарантират електорална подкрепа на партията сред всички възрастови групи в страната. "Основните ни опоненти са социалиститие, които винаги са водили страната към катастрофа. За разлика от тях ГЕРБ се стреми към финансова дисциплина, икономически ръст и секторни политики, които стигат до хората и им носят реални ползи", отчете Цветан Цветанов. Той изтъкна, че системни партии като ГЕРБ трябва да противодействат на популизма и фалшивите новини, които са сериозен проблем в много държави. В качеството си на зам.-председател на партията, който оглавява предизборните й щабове за всички избори в страната през изминалите 11 години, Цветанов сподели с младежите, че силата на ГЕРБ е в непрекъснатата връзка с хората.

Той коментира пред присъстващите представители на близо 30 държави, че България поддържа едно от най-ниските нива на външен дълг в ЕС, а от над 2% преди парламентарните избори в момента прогнозираният икономически ръст е 3,5 на сто и се очаква дори да надхвърли тези стойности. Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ акцентира и върху усилията, които се полагат в сферата на външната политика и сигурността, като информира, че следващата седмица министър-председателят на България Бойко Борисов ще подпише договор за добросъседство с Република Македония.

В отговор на поставените от младежите в залата въпроси Цветанов посочи, че България отдавна е покрила критериите за членство в Шенгенското пространство и иска да въведе европейската валута.
Кметът Иван Портних, който е и областен координатор на ГЕРБ, заяви амбицията си Варна да се развие като град на знанието. "Според изследване на Световната банка за 2017 г. Варна е българският град, в който най-лесно и бързо можеш да започнеш бизнес. За 2015 г. Варна и регионът са втори в страната по преки чуждестранни инвестиции. 

Само за последните две години в града бяха открити дузина офиси на аутсорсинг и на IT компании - търсенето на млади специалисти е огромно. През тази година световни нискотарифни авиокомпании откриха свои бази в морската столица и осигуриха въздушни връзки до над 10 нови дестинации, което е важно условие за мобилност", посочи още кметът. Той допълни, че предстои откриване и на 2 икономически зони.

"Надграждаме титлата Европейска младежка столица по оста образование - кариера- доходи. Търсим диалог и по-активно сътрудничество с научния потенциал, с който градът разполага - с 6-те университета, 3-те колежа, с научно-изследователските институти. Вярвам, че така ще успеем да задържим най-добрите студенти, ученици, млади специалисти, научни работници, като им създадем добри условия за реализация. Това ще даде и тласък на местната икономика. Защото инвестициите в образование се връщат с добавена стойност", заключи Иван Портних.
Сред участниците на форума бяха председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Андрей Новаков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: