Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иновативна социална услуга ще предлага грижи за хора с увреждания във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:23 / 01.08.2017Коментари (1)2567
©
Иновативна социална услуга ще предлага грижи за хора с увреждания във Варна в рамките на проект "Активни в труда", финансиран по европейската програма "Човешки ресурси". Водеща организация по проекта е фондация "Владиславово" с партньори фондация "Николаевка", ОП "Управление на проекти и озеленяване".

Две са основните дейности с редица съпътстващи елементи. Едната, това е професионално обучение на хора, които са полагали грижи за свои близки с увреждания. Към нея съпътстващ елемент ще бъде и реализация на пазара на труда и осигуряване на заетост. Лицата в тази дейност ще получат своята нова професия и ще бъдат назначени със средства по проекта на работа за срок от 6 месеца.

Другата основна дейност ще бъде предоставяне на нова иновативна социална услуга - "Мобилен екип за социална и здравна работа на терен". Специалистите и консултантите от мобилното звено ще могат да достигнат и до най-отдалечените и изолирани места и случаи, като окажат съдействие съобразно потребностите на потребителите на тази услуга. В цялото си разнообразие тази иновативна социална услуга ще предлага консултации и работа, свързана с целевата група. В нея ще се включат психолози, социални работници, логопеди, терапевти, трудови консултанти, здравни работници, юристи, икономисти.

Целевата група в проекта са общо 85 души. Това са 35 икономически неактивни лица за професионално обучение и заетост. Потребители на социалната услуга "Мобилен екип за социална и здравна работа на терен" - 50 лица. Възрастни в риск 40 лица и 10 лица представители на групата от хора с увреждания и техните семейства. Идеята е да се обхванат максимален брой представители на целевата група, а също и да има обвързаност между двата компонента. Интегрираният подход спрямо целевата група е в основата на това. Тези, които се грижат за хора с увреждания, да се квалифицират и да се реализират на пазара на труда, а лицата с увреждания да се възползват от социалната услуга и да се интегрират в обществения живот.

Не на последно място ще бъдат привлечени и работодателите в региона. Те ще бъдат запознати с възможностите, които представя проекта, връзката им с лицата от целевата група по него и тяхното представяне с цел реализацията им на пазара на труда. Всичко това ще бъде съпътствано и с популяризиране на проекта, информационна кампания и социологическо изследване. Целта е продуктите и услугите следствие на дейностите по проекта да се използват дългосрочно, целесъобразно, ефективно и устойчиво.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Прекрасно, но само в един квартал и само 50 човека. А в какъв смисъл е иновативна тази услуга? За варненското кметство?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: