Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава поетапното отваряне на "Пристанище Варна – изток“
Автор: Екип Varna24.bg 08:26 / 07.08.2017Коментари (0)1740
©
Социализацията на "Пристанище Варна-изток" бе една от водещите теми по време на срещата на кмета Иван Портних с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов, министрите на транспорта и на финансите - Ивайло Московски и Владислав Горанов и с Пламен Димитров - лидер на КНСБ. 

"Зоната, която беше отворена за гражданите, се превърна бързо в любимо място за варненци и гостите на града, затова този процес трябва да продължи, естествено в много тясна координация с ръководството на пристанището, с министерството на транспорта - по начин, по който не се засягат пристанищните дейности. Напротив - идеята е да бъде съчетан обществения интерес с развитието на пристанището и запазването му като функционалност", каза кметът.

"Преди две години започнахме съвместна инициатива с кмета на Варна Иван Портних за отворена зона на пристанището - със свободен достъп и с развлечения за гражданите и гостите на града. Тя вече е факт, хората са доволни. От няколко дни разговаряме със синдикатите. След 3-то и 4-то корабно място започват тръбите, складирани за разпределителния газов център. Така че през следващите 2,5 г. там не бихме могли нищо друго да правим освен оперативната дейност, присъща на самото пристанище. Но зад тях ще създадем възможност за транспортно решение на вече отворената зона. Разговаряли сме с кмета и той сподели, че има проблем с входа и изхода за автомобилите. След решението му ще се облекчи транспортния трафик", сподели министърът на транспорта Ивайло Московски.

Той допълни, че по време на разговорите със синдикатите е станало ясно, че двете големи магазии могат да бъдат използвани за дейности, полезни за обществеността на Варна. "Те не се ползват по предназначение и имат нужда от рехабилитация, след което могат да бъдат превърнати в място за изложби и концерти. Вярвам, че проектът е полезен и се надявам, че всички одобрявате свободната зона, като едно от основните места, където хората се забавляват", каза още министър Московски.


По темата се изказа и лидерът на КНСБ Пламен Димитров: "Със сигурност работещите в пристанището искат да запазят работните си места. Сигурен съм, че това, което бе анонсирано от министър Московски, ще бъде направено внимателно във времето напред. Така че и 3 и 4 кейово място да бъдат запазени за дейността на пристанището от една страна, от друга - да бъдат гарантирани съпътстващи мерки, така щото пристанището да запази своите функции - например, изграждане на силози, удълбочаване на 7 кейво място, завършване на обходния път със всичките промени, които са предвидени", каза той. Пламен Димитров допълни, че при вземане на общото решение е важно да бъдат обсъдени и възможностите за търсене на инвеститори. "Надявам се, че няма да се разчита само на пристанището, въпреки че зоната ще си остане тяхна собственост", допълни той.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: