Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ангелкова във Варна: Проверките трябва да се правят така, че да не се вреди на българския туризъм!
Автор: Пламена Николова 13:10 / 14.08.2017Коментари (0)1955
© Varna24.bg
Навсякъде се правят проверки. Разбира се трябва да се съобразява начинът, по който се извършват, за да не се вреди на българския туризъм. Това заяви във Варна министъра на туризма Николина Ангелкова по повод проверките на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг, които предизвикаха вълна от възмущение, предаде репортер на Varna24.bg

"Проверките, които извършваме в Министерство на туризма ги извършваме само по отношение на плажовете, не и на хората и са в светлата част на денонощието. Когато бъдат установени нарушения, ние даваме предписания, след което правим повторни проверки и ако те не са изпълнени, има санкции.
Най-честитите нарушения са свързани с липса на спасители, предписания даваме при следваща проверка спасителните постове да бъдат съгласно изискванията на наредбата за водно спасяване. Много по-малко нарушения забелязваме тази година във връзка с поставяне на допълнителни преместваеми обекти върху плажовете. До момента сме констатирали три такива, но при повторна проверка и на трите са отстранени. Това лято се натъкнахме и на такива нови нарушения, свързани с това, че на плажове, на които има спечелена процедура за отдаване под наем новият наемател или не иска да стъпи в задълженията си по договор или не бива допускан от предишен наемател. Така плажът остава неохраняем и същевременно се извършва търговска дейност, визирам "Кабакум" и "Панорама" във Варна и Обзор-мотела на Юг.

Ние сме сезирали кмета на община Варна и областния управител да вземат мерки заведенията да бъдат затворени. Имаме издадени заповеди за премахване от кмета на Община Несебър по отношение на Обзор, всеки трябва да си встъпи в ангажиментите съгласно закона и да се пристъпи към изпълнение. Междувременно, ако новият наемател подпише договор, като в случая с "Панорама", той ще си изпълнява задълженията по договора.

Нашите проверки са самостоятелни и са свързани само с управлението на плажовете и няма общо с проверките по заведенията, извършвани от Валери Симеонов.", заяви във Варна Ангелкова. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: