Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
ВиК Варна инвестира над 1 млн. лв. в по-добри условия на труд
Автор: Пламена Николова 15:56 / 14.08.2017Коментари (2)4050
В нови сгради и ремонт на съществуващите на стойност 1 032 555 лева инвестира ръководството на "Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД, предаде репортер на Varna24.bg

Днес придобивките бяха представени официално с атрактивна програма пред министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кмета на Варна Иван Портних, областния управител Стоян Пасев и други гости. 

Основната цел на вложенията, освен цялостното модернизиране на сградната инфраструктура на предприятието, е подобряване условията на труд и отдих на работниците и служителите във "Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД.

Обновената Централната диспечерска служба извършва 24-часов мониторинг и контрол на водопреносната мрежа в гр. Варна и на помпените станции в района. Модерното оборудване позволява денонощен контрол в реално време на захранването на гр. Варна с вода по основните входящи водни потоци по деривациите "Китка - Варна" и "Девня - Варна" и разпределяне водните количества от местните водоизточници. 

Диспечерната служба е в непрекъснат контакт с гражданите, приема сигналите за аварии по водопреносната мрежа, насочва ги към съответните звена за реакция и следи за своевременното им отстраняване.

Залата на Централната диспечерска служба е напълно ремонтирана и оборудвана със съвременна компютърна система и модерни монитори, на които денонощно се следи състоянието на водопреносната мрежа. 

Напълно нова е сградата на Експлоатационно технически район "Изгрев". Районът обслужва мрежата и над 16 000 абонати на територията на вилна зона "Виница" и местностите около нея, както и курортните комплекси "Чайка", "Ален Мак" и "Св. Св. Константин и Елена". Районът разполага със собствени ресурси за отстраняването на аварии по водопроводната мрежа, които включват: 2 аварийни бригади по 5 човека и технически ръководител за всяка бригада; 4 оператори на технически системи /диспечери/, дежурно звено 24 часа в денонощието; багер, камион и лекотоварен автомобил. В новата сграда влиза и специализираното звено за работа по оперативните програми.

В новоизградена сграда влиза и Експлоатационно технически район "Канализация". Звеното управлява процесите по отвеждането на отпадъчни води до Пречиствателни станции за отпадъчни води и поддържането на канализационната мрежа на "ВиК - Варна" ООД. Дължината на изградената канализационна мрежа на територията, обслужвана от "ВиК - Варна" ООД, е 1050 км., включваща 36 967 броя сградни канализационни отклонения. 

Сградата се ползва и стопанисва от 46-те служители на ЕТР "Канализация". Дружеството разполага със собствени екипи за отстраняването на аварии по канализационната мрежа. Дружеството разполага с 11 екипа от канални специалисти, 11 специализирани автомобила, оборудвани за отстраняване на аварии по канализационната мрежа, широк набор от агрегати, потопяеми помпи и друга необходима техника.
ЕТР "Канализация" поддържа и допълнителни 3 екипа за изграждане на нови и ремонт на съществуващи съоръжения. 

Лабораторията за изпитване на водомери вече е приютена в изцяло обновена сграда, строена през далечната 1936 година. И след основния ремонт са запазени оригиналната фасада и вратата на 81-годишната постройка.

"ВиК - Варна" ООД поддържа над 110 000 общи водомера, както и над 200 000 индивидуални. За проверка на характтеристиките през стендовете на лабораторията годишно преминават над 20 000 водомера.

Освен сериозната инвестиция в подобряването на условията на работа и отдих на служителите на водоснабдителното дружество, през последните две години "Водоснабдяване и канализация - Варна" ООД реализира 6 важни проекта на обща стойност 7 904 581 лева. Общата дължина на подменените водопроводи е 3835 м. В процес на изпълнение е подмяната на още 3000 м тръби на водопровода "Батова" - "Златни пясъци". Очаква се той да приключи в рамките на 2017-а.

Общата дължина на положените нови тръби е 6835 метра. Около 1/3 от тях са от магистралния водопровод, който осигурява водоподаването за живеещите в южните райони на града - "Аспарухово", "Галата" и прилежащите местности. 

Отново с цел по-доброто водоснабдяването на населените места и квартали на юг от Варна и свеждането до минимум на авариите по мрежата бе реконструиран и главният водопровод - клон за водоснабдяване на кв. "Аспарухово", "Галата", село Звездица и Варна, и бе изградена връзка с вече съществуващ водопровод на бул. "Девня". 
 
Ремонтиран е водопровод на бул. "Девня", подменена е и канализация по улиците "Отец Паисий" и "Девня", както и водопровод на ул. "Св. Константин" в курортния комплекс "Св.Св. Константин и Елена".










Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.08.2017 г.
0
 
 
Като подадеш сигнал в петък, му обръщат внимание в понеделник.
Aнонимен
на 14.08.2017 г.
0
 
 
Тъпня -всичката им наред - останало само инвестиция в условията на труд -водопроводната мрежа тече отвсякъде като кошница - а всички с новички коли - води текат отвсякъде - те не ги ремонтират - по лесно е да вдигат цените и.т.н....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: