Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д-р Врабевски получи престижното звание "Почетен гражданин на Варна“
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 16.08.2017Коментари (0)1677
©
Д-р Милен Врабевски бе удoстоен със званието "Почетен гражданин на Варна" на тържествена церемония по повод празника на града. Кметът на oбщина Варна Иван Портних връчи почетния знак на д-р Врабевски за изключителните му заслуги в областта на българската култура и образование и неговата активна дейност като филантроп, ревностен родолюбец, благотворител и музикант.

През последните 10 години д-р Милен Врабевски активно работи за утвърждаването на град Варна като център за европейска интеграция на българската диаспора. И тази есен над 200 деца от диаспората ще пристигнат във Варна за есенния семинар, организиран от Фондация "Българска памет", който ще се проведе под мотото "Поколение Европа - новата вълна млади предприемачи".

"За мен тази награда е истинска чест, отговорност и поет ангажимент, който през последните 10 години аз и Фондацията сме се стремили да изпълним на максимум. Смятам, че с общи усилия ще успеем да увеличим мащаба и ефекта от нашата мисия - да изградим икономика на знанието и реализация за младите хора в България, утвърждавайки тяхното национално чувство и европейска принадлежност", обърна се към всички гости д-р Милен Врабевски.

Своята парична награда от 5000 лв., докторът дари за поддръжка на историческите паметници на територията на град Варна, както и за дългосрочното подпомагане на отлични ученици от варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон", която той подкрепя редовно наред с още много други талантливи деца от Варна.

Със званието "Почетен гражданин на Варна" бяха удостоени още Филип Киркоров, Елица Янкова, проф. д. ист.н. Казимир Константинов, проф. д.т.н. инж. Асен Атанасов, проф. д.ик.н. Анна Недялкова и Пламен Градинаров. Всички наградени бяха поздравени от Президента и министър председателя на Република България, редица министри, народни представители, представители на академичната общност, както и видни общественици.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: