Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
В Албена стартира юбилейното ХV-то издание на Летен университет
Автор: Екип Varna24.bg 16:06 / 23.08.2017Коментари (0)2194
©
Близо 400 студенти от над 25 университета от страната ще се включат в юбилейното ХV-то издание на Летен университет, съобщават от сектор "Спорт" в Албена. 

Събитието, организирано от Националното представителство на студентските съвети в Република България, стартира на 23 август и ще продължи до 29 август с любезното домакинство на ваканционно селище "Албена".

Откриването на проекта ще бъде на 23 август с начален час 20:00 ч. с концерт на сцената пред хотел "Добруджа" като традиционно ще бъде запален и огънят, предвещаващ спортните срещи между студентите с факел от Олимпийските игри. Водещи на сцената ще са млади таланти студенти от Национална музикална академия, а за студентите специално участие ще вземе Димана Мирчева с най-горещия стил на електронната сцена в момента - микс от дъбстеп, хип-хоп и хаус музика, с дълбоки бас линии в комбинация от фолклор и трап с хитово звучене.

Сред официалните гости на церемониите по откриване и закриване на събитието ще бъдат министри, народни представители, ректори, представители на партниращи организации, на бизнеса, бивши лидери на организацията, кметове, както и други представители на обществеността, които ще имат възможност за запознанство и комуникация със студентската общност в страната.

Академия 2017, която е част от проекта "Летен университет", ще стартира още на 24 август с участието на доц. Велин Аргатски - ръководител Служба "Сигурност и информация, ОМП и ЗБ" към БАН и преподавател в НВУ "Васил Левски", и Христо Димитров - хореограф и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл "Българе". Продължава с участието на проф. Йорданка Захариева от Университет по хранителни технологии и не на последно място ще вземе участие и министър Лиляна Павлова.

Още от втория ден на проекта - 24 август, студентите ще се надпреварват в 10 вида спорт - плажен футбол, плажен волейбол - мъже и жени, стрийт баскетбол - мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос и трибой. Организаторите са подготвили още забавни плажни игри, които да повдигат настроението под слънчевите лъчи на плажа.
Не остава скрита и "Закуската за шампиони" с участието на националните ни спортисти Мария Гроздева и Йордан Йовчев, които ще разкажат любопитни неща от своята състезателна кариера. По време на срещата със спортните герои на България всички ще закусват здравословно - екологични плодове от Градините на Албена, 100-процентов ябълков натурален сок, производство на ЕкоАгро, и вкусни френски кроасани.

Организаторите са подготвили и различни развлекателни вечери като най-атрактивна за студентите ще бъде кино вечерта и студентският театър, които ще бъдат организиран в рамките на проекта.

С тържествена церемония с награждаване в амфитеатралната зала от 21:00 часа на 28 август 2017 г. ще бъде закрит "Летен университет 2017", където ще бъдат отличени и първенците в съответните спортове, а за настроението на участниците ще се погрижат момчетата от група СкандаУ.

Събитието се организира с подкрепата на курортен комплекс Албена, Община Варна и Варна - Европейска младежка столица 2017, Национална спортна академия "Васил Левски", Студентски съвет при Софийски университет "Св. Климент Охридски", Студентски съвет при Университет за национално и световно стопанство, Evterpa и Клио Комерс.

Очакват се 7 морски дена изпълнени с приключения, веселба, спортна надпревара, нови приятели и XV-тото издание на Летен университет, което всички участници ще помнят като най-запомнящото се лято!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: