Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
След три години зад решетките пуснаха жена, убила мъжа си след пиянска свада
Автор: Екип Varna24.bg 10:29 / 15.09.2017Коментари (0)1567
© Varna24.bg
Състав на Варненския апелативен съд измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Карине Колева, убила преди 3 години бившия си съпруг Михаил К., който е баща на детето й. 

Съдът уважи молбата на подсъдимата, която вече три години търпи най-тежката мярка за процесуална принуда, без да има влязла в сила присъда.
Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че през октомври 2015 година Варненският откръжен я осъди за убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, като й наложи наказание от година и половина затвор и 3500 лв обещетение за близките на убития. Присъдата бе отменена от втората съдебна инстанция през февруари тази година, когато Варненският апелативен съд призна вината на подсъдимата за умишлено убийство и присъди на Колева 7 години затвор при първоначален строг режим. Беше увеличен и размерът на обещетението от 3500 лв на 20 000 лева.


Със свое решение от август 2017 година ВКС отмени 7 годишната присъда на Варненския апелативен съд, с която подсъдимата бе наказана за умишлено убийство, както и увеличения размер на присъденото обещетение. Върховният съд върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивната инстанция.
При новото разглеждане на делото, Варненският апелативен съд ще подложи на въззивен контрол отново присъдата на ОС-Варна от година и половина затвор, с която Карине Колева бе призната за виновна в убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана. 

Днес Апелативният съд във Варна намери, че отменителното решение на ВКС и продължителният 3 годишен срок на задържане под стража, които търпи Колева са основание да бъде изменена мярката й за неотклонение в "домашен арест".

Припомняме и няколко обстоятелства, свързани с казуса, посочени в обвинителния акт. Подсъдимата се познавала и съжителствала с убития мъж от 20 години, като през 2008 година сключили граждански брак. 6 години по-късно се развели, но продължили ежедневните си контакти, които най-често били свързани с употребата на големи количества алкохол. В последните месеци поради липса на работа двамата събирали от казаните в квартала различни неща, които предавали на вторични суровини и с получените пари си купували храна и алкохол, които консумирали заедно. Много често след такива запои между тях избухвали скандали. В късния следобед на 12 септември 2014 година, след като се почерпили добре двамата отново се скарали. 

Шумният и бурен скандал бил чут от съседите. Малко след 20.00 часа същата вечер Колева се обадила на телефон 112, представила се бащиното й име и заявила, че мъжът й се е прибрал отвън намушкан три пъти. Пристигналите на място полицейски органи и медицинския екип установили смъртта на 62 годишния Михаил, прободен с нож на 4 места в торса. Единият от ударите в областта на предмишницата бил фатален и засегнал жизненоважни органи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: