Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Канят младежи на безплатен семинар във Варна в неделя
Автор: Екип Varna24.bg 12:00 / 15.09.2017Коментари (0)1636
© Varna24.bg
Национално Сдружение "Младежки Глас" организира тази неделя безплатен семинар за младежи в гр. Варна. Събитието е по проект "Структурен диалог за образователната система, допълнителната квалификация и предприемачеството" - 2017-2-BG-KA347-036629, който се реализира от клона на сдружението в София и цялата страна.

На 17.09.2017г. /неделя/ от 13:00 часа в гр.Варна, Младежки дом, зала 12 ще се проведе семинара за младежи до 29-годишна възраст по проекта. Младежите ще се включат в дискусии и работни групи за идентифициране на проблемите в образователната система, допълнителната квалификация и предприемачеството в България. Участниците ще получат сертификати - Youthpass, за придобиване на умения и компетенции.

Всеки желаещ може да заяви участие в събитието като попълни анкета на този линк: http://bit.ly/mladezhki-glas, организаторите ще се свържат с младежите на посочените им контакти след попълване на въпросника.

Програмата ще включва: социални роли, активност и предприемачество. Модулът ще илюстрира предприемчивостта на мисленето и предприемачеството като възможност за преодоляване на безработицата и използване на местните ресурси. Използвани методи: брейнсторминг, интерактивни дискусии-конструктивни обсъждания, генериране на идеи; интерактивни методи, базирани на участие; работа по групи; ролеви игри, симулации; структурен диалог; неформално учене и др.

Втората част от срещата ще се осъществи на 18.09.2017г. /понеделник/ в регионална конференция за структурния диалог като ключов инструмент за идентифициране на потребностите и проблемите на младежта, чрез създаване на навици за интензивно общуване с местната и централна власт. Конференцията ще обедини конкретни идеи, които да намерят отражение в процесът на формиране на младежки политики между институциите, бизнеса и младите хора.

Всяка от страните ще има възможност да представи своята гледна точка и предложения за развитие на младите хора в региона. Ще се разработи документ от всяка среща, включващ предложенията на страните. Сдружението ще организира 5 младежки конференции на регионално ниво в предварително избрани областни центрове на страната /Видин, Враца, Варна, Бургас, Пловдив/ и една заключителна национална конференция, планирана за град София.

Всички разработени до момента документи ще бъдат обединени в един, който ще бъде представен на финалната заключителна среща в гр. София като целта е с предложените дейности да бъдат запознати всички заинтересовани страни.

Следите страницата на сдружението в социалната мрежа и на официалния интернет сайт: www.mg2007.bg

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: