Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първият звънец би за над 35 000 ученици във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:37 / 15.09.2017Коментари (0)3538
С много настроение, вълнение и цветя започна първият учебен ден в училища във Варна. Звънецът би за над 35 000 ученици, а 3234 първокласници прекрачиха за първи път училищния праг. В подготвителните групи в училищата са записани 761 деца, а в детските градини - 5630 деца на 5 и 6 години.

"Отново е 15-ти септември и по добра традиция и с особен трепет днес децата тръгват на училище. За нас, българите, началото на новата учебна година е специално събитие, защото образованието на младите хора е осъзната ценност от векове. Вярвам, че усилията ни да направим нашето училище по-достъпно, по-качествено и по-модерно, трябва да продължат. Инвестициите в образованието са най-важните, защото те се връщат с особена добавена стойност във времето. Затова през тази година ще инвестираме над 30 млн. лв. в обновяване на материалната база, спортните площадки и оборудването в нашите училища", заяви кметът на Варна Иван Портних, който присъства на откриването на учебната година в ОУ "Добри Чинтулов", в СУ "Любен Каравелов" и в ОУ "Антон Страшимиров".

"Скъпи деца, пожелавам Ви умело да съчетавате ученето с игрите и да натрупате много знания. Скъпи учители, има много красиви думи за Вас, най-важната от която е "благодаря"! Благодаря Ви за грижите, търпението и любовта към нашите деца! Пожелавам Ви достатъчно здраве, професионална реализация, достойно оценяване на труда, уважение и обич от Вашите възпитаници!На добър час!", каза още кметът.

На тържествата присъстваха още Тодор Балабанов - председател на Общинския съвет, Лилия Христова - директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Венцислава Генова - директор на РУО - Варна, представители на районните администрации и общински съветници.

"За 94-ти път отваряме вратите за своите ученици с вяра, надежда и оптимизъм, защото пътят към мечтите винаги преминава през своя 15-ти септември - ден озарен с усмивка и дългоочакван", каза директорът на ОУ "Добри Чинтулов" Веселин Михалев. Той благодари за изградената нова спортна база в училището. "Този ден е най-важен в календара на учебната година. Горда съм, че в екипа, който защити титлата Варна - Европейска младежка столица има наш ученик, който от тази година вече е студент във ВВМУ. Факт е, че имаме все повече успехи в реинтеграцията и интеграцията на младите хора, които поради различни причини са пропуснали своето образование във времето", каза директорът на СУ "Л. Каравелов" Димитринка Георгиева. "Добре дошли, мили деца, посрещаме Ви с надежда за успешно усвояване на знанията, с вяра, че ще извървим дългия път на науката и с обич ще ви дарим най-ценното, което можем умът и сърцата си, заяви и директорът на ОУ "Антон Страшимиров" Янка Котларова.


През летните месеци бяха извършени ремонти в 30 училища и 22 детски градини на територията на община Варна. Реконструкция обновяване предстои и по ОП "Региони в растеж" на седем училища, две професионални гимназии и три детски градини.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: