Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Откриват нова изложбена зала в двора на филиала на Градската галерия
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 19.09.2017Коментари (0)1323
©
Нова изложбена зала ще бъде открита в двора на филиала на Градската художествена галерия "Борис Георгиев" на ул. "Радко Димитриев" №8, днес 19 септември от 18ч. Артистичното пространство става факт благодарение на финансовата подкрепа на Община Варна, Министерство на културата и галерията.

Новата изложбена зала се помещава в реконструираното ателие на големия български художник - маринист Георги Велчев (1891 -1955). Тя ще се ползва като пространство за гостуващи изложби, представяне на млади художници, на експериментални проекти, на съвременни визуални форми и др. В залата е предвидено да се провежда образователна дейност в сферата на културата и изкуствата, с лекции и разговори пред публики от различен професионален и възрастов диапазон.

Това е първи етап от дейността на Община Варна и ГХГ- Варна да се модернизира музейния сграден фонд. Предвидено е още прилежащите постройки към Художествен музей "Георги Велчев" да се трансформират в съвременен Арт център с голямо експозиционно пространство, модерно реставрационно ателие, фондохранилищни депа, както и резидентна база с три ателиета за гостуващи артисти.

Откриването на новата художествена зала ще бъде съпроводено от изложба със заглавие Ателието на Георги Велчев и ще представи 31 известни художници - носители на отличието на Художествен музей "Георги Велчев" за високи художествени постижения. Сред тях са имената на Дария Василянска, Кина Петрова, Альоша Кафеджийски, Ванко Урумов, Мария Чакърова, проф. Владимир Иванов, Гаро Кешишян, Росен Донев, Явор Цанев, Георги Лечев, Петьо Маринов, Николай Николов, Мария Зафиркова, Димитър Трайчев, Милко Божков, Володя Вълчев, Венелин Иванов, Иван Обретенов, Деан Даракчиев, Боян Боев, Веселин Начев, Георги Йорданов, Васил Василев, Сашо Анастасов, Петко Петков, Валери Чакалов, Йордан Парушев, Деян Веков, Цветан Кръстев, Иван Минчев, Стефка Георгиева. В изложбата ще бъде представена живопис, пластика, фотография и видео арт и ще бъде включена творба на Георги Велчев с изключително съвременно визуално въздействие. Повечето от творбите са създадени специално за откриването на новата изложбена зала "Ателие Георги Велчев".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: