Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Мъж се опита за трети път да излезе от ареста, но пак не му се получи
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 19.09.2017Коментари (0)1052
©
Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Георги Василев срещу определение на Окръжен съд - Варна от миналата седмица, с което е била потвърдена най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него. Василев, който е в ареста от 30 юни тази година, е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУП във Варна затова, че държал с цел разпространение повече от 30 грама марихуана.

Пресслужбата на съда припомня, че при рутинна полицейска проверка в края на юни във Варна, в автомобила, управляван от обвиняемия органите на реда открили в пластмасова кутия пакетчета със суха тревиста маса, електронна везна, мелничка и пликче с кристално вещество. При задържането Георги побягнал и влязъл в зоната на пристанище Варна. Прескочил последователно две високи огради. При падане от близо 5 метра височина 35-годишният мъж се наранил и бил настанен под полицейска охрана в болница. Експертната справка на иззетите наркотични вещества установила, че тревистата маса е марихуана с тегло 32,53 гр., а кристалите са амфетаминопроизводна субстанция с тегло 0,08 гр.

След първоначалното задържане под стража, обвиняемият се опитва за трети път да напусне ареста. В жалбата пред Варненския апелативен съд защитата му настоява, че обвинението не се обосновава по категоричен начин, че откритата дрога не е негова, а бягството било в резултат на обзелата го паника. Адвокатите на Георги настояват, че здравословното му състояние след падането е влошено.

Прокуратурата от своя страна намира, че няма нови обстоятелства, които могат да променят изводите на предишните съдебни състави, които три пъти през последните близо 3 месеца обосновано и законосъобразно са потвърждавали задържането под стража на Василев. Обвинението се позова и на заключението на СМЕ, според която здравословното състояние на обвиняемия позволява престоя му в ареста.

Съставът на Варненския апелативен съд днес отново се позова на събраните в хода на следствените действия материали, на гласните и писмени доказателства. Съдът намира, че в настоящия етап от разследването обоснованото предположение, че Георги е съпричастен към престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност не е разколебано. Освен иззетите наркотични вещества, съдът отбеляза и факта, че обвиняемият употребява дрога - факт, който бил установен с кръвен тест. И за този съд е реална опасността ако е на свобода Василев да предприеме действия по извършване на престъпление, или да се укрие от наказателно преследване. Аргументи в тази посока съдът намира не само в обстоятелството, че мъжът се опитал да избяга от органите на реда. От началото на м. Март тази година, Василев има влязла в сила условна присъда за притежание на марихуана, като настоящото деяние е в изпитателния срок на това наказание.

Определението на АС - Варна, с което се потвърждава постоянния арест на Георги Василев, привлечен като обвиняем затова, че държал с цел разпространение повече от 30 грама марихуана е окончателно.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: