Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БЧК-Варна продължава кампанията "Дари кръв, вземи билет“
Автор: Екип Varna24.bg 13:18 / 29.09.2017Коментари (0)1986
©
Само две седмици остават до старта на XVII Международен фестивал на червенокръсткитe и здравни филми, който ще се проведе от 12 до 15 октомври под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова. Форумът ще събере на 6 сцени във Варна и Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" стотици игрални и документални ленти от шест континента, сред които култови заглавия, отнесли престижни награди от международни фестивали.

Тази есен Червенокръсткият фестивал положи началото на уникален социален експеримент, целящ да подпомогне проблема с нарастващия недостиг на кръводаряване в България. Кампанията "Дари кръв, вземи билет" предвижда всеки кръводарител да получи безплатен билет за някоя от най-касовите прожекции в рамките на фестивала, както и едноседмичен пропуск за паралелната програма на форума.

Акциите по кръводаряване продължават на 30 септември в Районния център по трансфузионна хематология и на 9 и 10 октомври - в ректората на Медицинския университет "Проф. Д-р Параскев Стоянов" във Варна. Всички, които се включат в хуманната инициатива, ще бъдат сред малцината киномани, които ще могат да видят един от емблематичните филми от фестивалната програма - "Диванът на Сталин" (Франция, Португалия, 2016 г. ) с Жерар Депардийо, последния филм на Анджей Вайда "Остатъчни образи" (Полша,2016 г.) или "Фортуната" (Италия, 2017 г.), отличен с наградата за най-добра женска роля, в лицето на актрисата Жасмин Тринка, на тазгодишния фестивал в Кан.

XVII Международен фестивал на червенокръсткитe и здравни филми ще премине под мотото "Агресия -Хуманност - Кино". Фестът е със състезателен характер, като участващите филми се конкурират за наградите в категориите:

1) Филми на Червения кръст и Червения полумесец, които отразяват дейността на дружествата по целия свят;
2) Документални и здравни филми от тематичните области: медицина, здравеопазване, екология, миграция, човешки права, бедствия;
3) Игрални филми с обща хуманна насоченост.
Състезателната програма е подбрана от селекционна комисия с председател проф. д-р Темелко Темелков сред рекордните 1890 филма от 107 държави. Международното жури, което ще оценява заглавията, е в състав: председател - режисьорът Бепе Чино (Италия) и членове - Арман Пеккая (Турция), Карла Ронга (Италия), доц. Емануела Мутафова (България) и Павел Васев (България).









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: