Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благотворителен концерт набира средства за детската онкохематология към МБАЛ "Св. Марина“
Автор: Екип Varna24.bg 13:31 / 19.10.2017Коментари (1)2138
©
Благотворителен концерт на 21 октомври, събота, ще набира средства за клиниката по детска хематология и онкология към МБАЛ "Св. Марина". 

Средствата ще бъдат дарени за ремонт, апаратура и обновяване на клиниката за малчуганите. Концертът започва в 18 часа във ФКЦ. 

Входът е осигурен с покани, срещу които всеки от присъстващите ще дари сума, според своите възможности. 

Програмата ще е разнообразна. Сред участниците са участвалите в престижното издание "България търси талант" брейк-формация на Христо Хаджимихайлов "Криейтърс", айкидо възпитаниците на секретаря на Българска Айкидо Федерация и основател на Варненска Айкидо Академия сенсей Николай Димитров, възпитаници на музикалния педагог от Национално училище по изкуствата "Добри Христов"- Варна госпожа Павлинка Тодорова, деца и възрастни от школите на читалището в с. Чернево, Тони Троев, талантливият пианист от Шумен, който цяло лято свири на входа на Морската градина във Варна, Биляна Тодорова - дете от благотворителната кампания "С обич за децата,в памет на бащите герои", загубила и майка си и баща си -уважавания от всички офицер от Варненския затвор Тодор Тодоров, вокална формация "Бънджи сингърс", вокална група "Весели щурчета", танцов клуб "Огледало" , клуб по спортни танци "Варна" и много други. 

Това е третото мероприятие на кампанията под надслов "За здрава детска усмивка". Той се осъществява под патронажа на собственикът и изпълнителен директор на "Агрополихим" господин Филип Ромбаут и с личната благословия на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. 

Припомняме, че първата инициатива се състоя на 30-ти септември деня на отворените врати в защитеното жилище на фондация "Лъки Хънт" в село Крумово, където малки и големи имаха възможност да се запознаят отблизо със спасените в риск животни.
Второто мероприятие бе провеждането на съвместен детски концерт и киноложка изложба на 1 октомври във Варна. В него се включиха много деца и младежи от варненски училища и школи,а актьори от Държавен куклен театър Варна бяха водещи на мероприятието.

Киноложката изложба започна с демонстрация на умения на специално обучено полицейско куче, а след него дефилираха спасени в риск от фондация "Лъки Хънт" кучета начело с Тошко-куче в инвалидна кучешка количка.

Жури на изложбата бяха международните съдии г-ца Лили Караджова и г-н Драгомир Шуманов от Български Обединен Киноложки Съюз, които осигуриха и многото награди.

Наградени бяха много кучета, на всички бяха раздадени награди, а много варненски фотографи направиха благотворителни фотосесии на децата и собствениците с кучетата.

Медици от Спортния диспансер и Обединена ветеринарна клиника Варна обезпечиха медицинското осигуряване на мероприятията.

Огромен интерес предизвикаха служителите от структурите в града на ГД"Пожарна безопасност и защита на населението" , ОД на МВР и "Жандармерия", които не само осигуриха охраната, но и запознаха децата и техните родители със специализираните автомобили и помощни средства на въоръжение в структурите им.

Всички желаещи имаха възможност също да се снимат със помощните средства и автомобилите.
Четвъртата инициатива в помощ на детското отделение по онкология е провеждането на футболен турнир, планиран за 28 октомври. Поканени за участие са журналисти и популярни лица от Варна. Минималната такса за участие в турнира е 100 лв. за отбор, съобразена с изискванията на БФК. 

Желаещите да се включат в турнира могат да открият повече информация на фейсбук страницата на сдружение "Ветрило". 

На 26 октомври в 17 часа ще се тегли жребия в зала 17 на Младежки дом Орбита, където всеки един представителна отбор трябва да донесе бордеро за заплатена такса. 

Средствата трябва да бъдат преведени по сметката на клиниката по детска хематология. Организатори на поредицата от инициативи са Сдружение "Ветрило", Българския киноложки съюз, Фондация "Лъки Хънт" и с подкрепата на Спортният диспансер, който съдейства с осигуряване на медицинско присъствие за събитията, Община Варна, Обществен дарителски фонд Варна, Зонален съвет на БФС Варна,Регионално управление по образованието Варна, Професионална гимназия по туризъм " Проф.Д-р. Асен Златаров" , Обединена ветеринарна клиника Варна, Варненска и Великопреславска Света митрополия ,ОД на МВР Варна и любезното домакинство на Фестивален и конгресен център.

Банковата сметка да превода на средствата за участие в турнира е следната:

IBAN BG61STSA93000023572805 
БАНКА ДСК-Клиника по детска онкология и хематология към УМБАЛ "Св.Марина" Варна

Основание за плащане-такса за участие в турнир

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмета и общинските съветници ще дадат ли от своя джоб или няма смисъл да питам?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: