Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приятни изненади очакват гостите на Тюленово арт-фест
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 15.08.2018Коментари (0)1769
©
След броени дни откриваме четвъртото издание на Тюленово арт-фест, който за поредна година ще предложи цветна и разнообразна програма за гости от всички възрасти и ще създаде запомнящо се преживяване с изкуство, култура, природа и добри хора.

Събитието се провежда между 16-ти и 19-ти август. По традиция сцената е отворена за художници и фотографи, чиито творби ще бъдат представени в изложба на брега, а в базара за приложни изкуства ще се включат творци, работещи с дърво, стъкло, метали и природни материали.

За обичащите четенето край морето отново ще предложим заглавия на български автори в "Книжарницата пред открито море", а в партньорство със Зелен образователен център- Шабла ще се проведат две литературни матинета- с Христо Караславов и Милена Караангова.

Най-малките ще творят в двете арт работилници- за шиене на играчки и рисуване на традиционни български шевици, а освен създадените шедьоври, у дома всеки ще може да отнесе и своя симпатична карикатура от художничката Яна-Гергана Желязкова.

По-екстремните гости за трета поредна година ще научат основните тактики при гмуркането в двучасовия водолазния курс на клуб "Приятели на морето"-Варна, а за останалите готвим беседа за село Тюленово, прохладна разходка с лодка и поход по зелената пътека край брега в изследване на Тюленовите пещери.

За доброто настроение на гостите през трите вечери отново ще се погрижи комикът-актьор Паскал Паскалев- с фокуси, закачки и шеги с публиката.

Откриването на фестивала е в ръцете на младите актьори Биляна Тодорова и Георги Караиванов и кънтри певицата Лили Друмева, а в по-късните часове ще чуем джаз групата "Delight“- седем от най-добрите млади музиканти на Йордан Владев.

Втората вечер посвещаваме на изпятата поезия на Татяна Йотова и китарата на Красимир Йорданов.

Закриването на фестивала започва още в следобедните часове на съботния ден- с традиционния конкурс за рибена чорба, хоротека, в която всеки може да научи някоя нова танцова стъпка, и вечер на занаятите.

Каба гайдите на Борислав Хаджиев и Марин Бобев ще преместят Родопите на североизток, за да се премерят с мощния рев на морето, а на скалите ще се вият пъстри хора с гостите на фестивала. За финал групата на Таралежков ще разкаже в ноти дали лятото е наужким, а в неделя преди обяд ще видим документалния филм на Николай Фенерски "Резерват Северозапад".

За присъстващите на фестивала ще е отворен фотографски конкурс, в който всеки може да покаже Тюленово (арт-фест) през своя поглед и обектив. Фотографът Ваню Кръстев пък ще предизвика гостите да "очовечат" обстановката чрез техниката "eyebombing“.

Кадрите от двата проекта ще бъдат събрани в онлайн фотогалерия, запечатвайки спомена за четвъртия фестивал на Тюленово.

Сред опциите за нощуване по време на фестивала е в палатковия лагер, където никога не е скучно, а музикалната програма на неофициалната сцена там продължава до изгрева на слънцето.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: