Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Свиреп убиец отвлече собствените си деца
Автор: Екип Varna24.bg 08:46 / 11.01.2019Коментари (3)1946
©
Илюстративна снимка
Свиреп убиец взел двете си деца и ги държал няколко дни в дома си в кюстендилското село Лозно без разрешението на тяхната майка, съобщава "България днес". Рецидивистът Емилиян Борисов доби скандална слава, след като премаза с чук за пържоли черепа на първата си съпруга Венера и преби зверски майка си в далечната 2001 г.

Борисов за пореден път попада в криминалните хроники, след като на 4 януари взел двете си деца от бившата си съпруга Надежда в Гоце Делчев и до торник на обяд нямало следа от 5-годишното момиченце и брат му, на 14 г. Майката полудяла от притеснение за живота на хлапетата, след като безуспешно опитвала да се свърже с тях или с баща им по телефона.  Тогава подала сигнал в полицията, че децата й са изчезнали. Те са обявени за общодържавно издирване. Полицията веднага е вдигната на крак. Ченгетата от Гоце Делчев търсят съдействие от колегите си в Кюстендил, на чиято територия живее бащата на търсените деца. Местните служители на реда светкавично отишли на проверка в дома на Емилиян. Там открили братчето и сестричето и ги върнали на майка им в Гоце Делчев. Пред ченгетата рецидивистът се оправдал, че не вдигал телефона на майката на децата си,тъй като му била паднала батерията.

Емилиян Борисов превърнал в ад живота на бившата си жена и заради това се стигнало до раздялата им. По нейна жалба той е съден. През юни 2018 г. в пристъп на люта ревност рецидивистът се обадил по телефона на партньорката си и изревал: "Ще дойда в работата и ще те заколя, к...во, ще те убия, ще те разчленя!". Жената подала жалба в полицията и Борисов е арестуван. Впоследствие признава вината си и сключва споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. Осъден е на пет месеца затвор.

Според местни болезнена ревност става причина и за жестокото убийство на първата съпруга на Емилиян – Венера, през далечната 2001 г. Младата жена намира смъртта си, след като Борисов се връща от запой в известно заведение в центъра на Кюстендил. Ревнивецът се нахвърля върху жена си чук за пържоли, размазва черепа й и потрошава костите й. Венера издъхва от тежките си рани часове след като е приета в болница обезобразена до неузнаваемост.

След убийството се разбира, че Венера е подлагана на непрекъснат тормоз от мъжа си. Тя няколко пъти опитва да напусне насилника, събирала си багажа, за да се върне при родителите си с двете си малки деца, но така и не успяла да направи това приживе.

В нощта на убийството на Венера рецидивистът не пощадил и собствената си майка Живка, която също пребил. Тя също е приета в болница, но оцелява.

За смъртта на Венера Емилиян е осъден на 11 години затвор. Впоследствие присъдата му е намалена на шест години. Той излиза от затвора през 2011 г. Докато е там, става свидетел по делото срещу Асен Китанов-Психото за убийство на наркотрафикант през 1998 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Потресаващо, просто нямам думи! Как за такова нещо 11 г., от които да лежи 6?! Какво е това, за Бога! Това не е човек, това е някакво същество, което е безполезно за обществото и не заслужава милост.
+4
 
 
Как такъв психопат изобщо има втора жена и семейство! И защо въобще е на свобода!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: