Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Фестивалът “Вино и храна" ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:22 / 21.04.2016Коментари (0)2189
©
Международното изложение "Фестивал вино и храна - Варна 2016", организирано от Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура и подкрепено от Община Варна, ще се проведе от 22 до 24 април в центъра на ул."Н.Й.Вапцаров" №5. Откриването е в петък от 16 ч.

То се реализира благодарение на общината с партньорстовто на всички туристически организации в града и региона: Варненска туристическа камара; Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите; Съюз на хотелиерите - кк "Златни пясъци"; Варненска асоциация на туристическите агенции; Съюз на екскурзоводите в България и др.

Фестивалът продължава културата и традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век до днес. Целта е България и Варна да се утвърдят като гурме дестинация в национален, европейски и световен мащаб и да функционира като такава целогодишно. Това събитие е уникално, както за културния живот в града, така и предизвиква интерес у гостите на града от чужбина, издигайки имиджа на България, като винена и гурме дестинация.

Изложението се провежда за четвърта поредна година в град Варна. То събира над 40 изби и производители на хранителни продукти от цялата страна, които показват своето производство от вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия. Форумът дава възможност да се организират срещи между най-важните участници в бранша - производители и търговци, винари, лозари, туроператори, хотелиери, ресторантьори и ценители.

В програмата на фестивала са включени тематични семинари, свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия и други актуални теми, посветени на културния, винения и кулинарния туризъм. В трите дни на фестивала се организират тематични гурме обяди и дегустации. Темите са посветени на продуктите от български произход с представянето им, както в нов, така и в традиционен прочит. Тематични семинари за участниците са свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия, а представянето на техниките на готвене е от признати шеф-готвачи от България и по света. Акцент тази година ще бъде Street food зоната, където ще се предлагат бъргъри, приготвени на специално барбекю.

Източник: Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: