Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Майки в паника заради змия в центъра на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:05 / 31.05.2016Коментари (6)9717
©
Змия се появи в градинките на Червения площад в центъра на Варна и паникьоса майките, разхождащи бебета с колички и малки деца. Според разказа на една от тях, змията пропълзяла в един от магазините и първо взела ума на стъписаната продавачка. Когато се окопитила от първоначалния страх, Веселина Николова успяла с метла и лопатка да изхвърли влечугото от магазина. След това се върнала за телефона си и направила няколко снимки. Точно тогава пък разхождащите се видяли влечугото и се изплащили, като се учдели на кого да звънят, за да го прибере. "След като я изкарах, успях и да я снимам. Та ако може да запитам кога органите, отговорни за действие срещу подобни твари, ще си свършат работата?", попита жената в социалната мрежа. 

Коментарите по случая обаче бяха повече закачливи, като едни казваха "Голяма паника, голямо нещо, заради една водна змия" и "Ха-ха-ха, змията нахлула в магазина. Пукнах се от смях. Бягайте, започва инвазията на змиите в магазините по центъра на Варна" или обяснения от рода "Ама то змия от змия не се плаши, тя затова продавачката е успяла да я изкара навън". 

Имаше и напоителни обяснения, в които се казва, че "Това е водна змия Медянка. Пъстра е и наподобява Пепелянка, но няма характерното за отровното влеччуго рогче на главата и не е отровна. Също така се различава и по опашката, която е доста по-тънка. При опасност, Медянката се свива на кълбо и пръска с урина предполагаемия си нападател", обясняваха познавачите. Трети бяха по-критични, коментирайки, че паниката е пресилена - "Като ви влезе буболечка в магазина, обадете се се на 112. Просто някой си е направил майтап и е пуснал тази сива водна змия на центъра, около канала до езерото е пълно с тях", написаха те. Зевзек пък се измайтапи със ситуацията, като написа "Срещнали се две змии и по- добрата избягала. Абе жена, там ли си бе, а аз се убих да те търся!"

Навремето Варна имаше многократни случаи на поява на змии през лятото, като една от тях беше влязла дори в Бюрото за съдимост в Районния съд, друга - в магазин на пешеходната зона, а трета и четвърта - в колата на варненец и в двора на детска градина. След множество сигнали и жалби на варненци, общината назначи змиеловец, който да лови влечугите и да ги отняся и пуска в подходяща за тях среда, извън града. Сега с тази дейност се занимават спасителите от Гражданска защита към РД ПБЗН-Варна.


Източник: Монитор








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някои хора са толкова тъпи, че знам как са оцелели до сега...
0
 
 
Оооо моля ви са, змиите са навсякъде! А забелязвате ли колко е малка змията сравнение с плачките-павенцата! Такива павета Няма! А това е фотошоп!
0
 
 
тъй ша йе у цяла България ,а пък в софия даже гнездо си имат , че и име са му дали Парламент
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: