Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проблем след ремонта на "Трети март": Мантинела кара стотици да заобикалят
Автор: Екип Varna24.bg 11:20 / 04.05.2016Коментари (12)6492
© Varna24.bg
Мантинела кара шофьори да заобикалят по пътя за дома си, изминавайки доста голямо разстояние. За този проблем, появил се след ремонта на бул."Трети март", сигнализира слушател на Дарик.

Преди завършилия преди дни ремонт на булеварда в частта му в кв. "Възраждане", там нямаше средна разделителна ивица и влизането в местността Кочмар ставаше безпроблемно. Сега обаче на живеещите и работещите там се налага да заобикалят, тъй като са лишени от нормален достъп до домовете си. Засегнатите са няколкостотин души, твърди Георги Шиков, който живее в Кочмар.

Хората, които живеят над кръстовището на бул."Трети март" и бул."Република" нямат нормален достъп ако идват от "Владиславово", нито откъм "Република".Единственият достъп остава по бул."Трети март" откъм ул ."Вяра". Идващите от "Владиславово" или от бул."Република" могат да направят обратен завой на кръстовището на бул."Трети март" с ул."Блян", което на практика е доста опасно, а ако сте с камион дори невъзможно, обясни Шиков. Той е на мнение, че транспортният проблем ще е пречка и за колите на Пожарната и Спешна помощ.

Според Шиков проектантите на ремонта са допуснали грешка. Има проект за път точно срещу бул."Република" и с който проектантите би трябвало също да се съобразят, защото точно това е решението на проблема, смята варненецът. Той и други засегнати жители на Кочмар предлагат да се направи вход с десетина метра път вдясно и проблема ще бъде решен до направата на бъдещия път от проекта.

Изпълнителите на ремонта не са довършили дори тротоара и хората от пешеходната пътека се налага да вървят по платното.

Вече има подадени жалби до кметство "Младост" и Общината. Стартирала е подписка на засегнатите. Ако не бъде обърнато внимание на техните искания, те се заканиха да протестират и дори да затворят за половин ден кръстовището с колите си.

Петър Гърбузов, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура" пое ангажимент да провери случая.




Още по темата: общо новини по темата: 29
23.06.2016 »
03.05.2016 »
28.04.2016 »
26.04.2016 »
06.04.2016 »
04.04.2016 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не зная на кого му хрумна че мантинелата е проблема че дори в заглавието е написана.Проблема на хората е че нямат достъп до домовете си и отбивката 10 метра преди светофара трябва да е на самото кръстовище на бул,3 Март и срещу бул.Република и проблема на хората е решен.Други варианти са голяма глупост и ако не вярвате опитайте да направите обратен завой някъде и ще се уверите че няма безопасен вариант.Затова роптаят хората.
0
 
 
ае еи не мога си влизам в вкущи тр заобикалям 3 км да 4е вляза в двора :Д
Aнонимен
на 05.05.2016 г.
0
 
 
Проблемът не е в това, че тези хора, които живеят там ще изгорят малко повече бензин, за да се приберат до домовете си. Проблемът е в това, че има недооглеждания спрямо проекта. Ако някой от нас живееше там щеше да разбере за какво става въпрос. Достъпа до там наистина е невъзможен или много рисков. Все пак и тия хора там плащат данъци и въпреки това не са привилигировани като нас, защото примерно достъпа до домовете им през зимата е невъзможен /защото не почистват местността/,нито канализация имат, най-малкото контейнери за смет нямат. И тия хора там плащат данъци, така че мисля, че ако неможе Общината да осигури минимални условия за живот, то поне може да направи това за тях-да осигури достъп до домовете им. А проблемът на българина е, че винаги гледа от неговата камбанария и е важно само той да е добре, другите нека им е зле......
0
 
 
Ще изхабят 10 ml бензин повече! Представяте ли си :))))
0
 
 
да мн си е добре мантинелата има доста места откъдето да се влезе в квартала нищо няма да им стане да си заобикалят
0
 
 
да сложат и на Сливница пред Цирковата...стига тарикати са спирали движението и са създавали предпоставки за меле
0
 
 
Много добре са сложили мантинелата - Така тъпите водачи няма да правят предпоставки за птп. Това , че некой нискоинтелигентен мързел няма да може да прави нбаръшения . Аз съм доволен от ремонта като изпълнение , но колко ще остане здрав ще видим
0
 
 
Така и трябва - да заобикалят ! Затова е сложена оградата.
0
 
 
Ей все недоволни бре ако я нямаше мантинелата щяха да минават кой се пази кой не се пази днеска тоз блъснали утре друг нали целта е да минават по определените места и всеки да спазва правилата за да бъде безопасно двежението те искат като овцете да пресичат кой откъдето му хрумне а като стане злополука кой виновен шъофъорахем искат да им е хубаво хем не искат да се съобразяват с някои неща преди дупките бяха прссоблема сега мантинелата ....ей няма угодия
0
 
 
След кръстовището над Кауфланд,посока града,има няколко пешеходни пътеки!Какво искате бе хора?!На всеки пет метра ли да има пешеходни пътеки?! :( Вечно недоволни!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: