Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Стимули за средищните училища, които кандидатстват по проекти, поискаха на среща с варненски депутат
Автор: Екип Varna24.bg 12:29 / 15.03.2016Коментари (0)1278
©
Стимули за средищните училища, които кандидатстват по проекти, поиска Марина Семова, директор на ОУ "Св. Климент Охридски" в село Кичево. Проблемите, с които училището се сблъсква, бяха обсъдени с народния представител от ПП ГЕРБ Павел Христов на среща с кметове и общински съветници в община Аксаково. Разговорът се проведе по инициатива на кмета на града и общински ръководител на ГЕРБ-Аксаково Атанас Стоилов.

"Училището в Кичево не е голямо, но в него учат ученици и от съседните села. Благодарение на подкрепата на община Аксаково в лицето на кмета Атанас Стоилов материалната ни база е много добра, а класните стаи са обзаведени с нови мебели. Имаме амбицията да работим по проекти, които развиват училищните дейности, затова кандидатстваме по редица програми. Въпреки високата оценка, която получаваме за качеството на проектите си, училището обикновено отпада при класирането, тъй като обхватът е сред водещите критерии и учебни заведения с по-голям брой ученици ни изпреварват", обясни Марина Семова. 

Тя предложи "средищните училища да получават бонус точки за участието си в проекти". По думите й това ще даде възможност за по-пълноценно развитие на училищата в малките населени места, които са инициативни и имат желание да предоставят повече възможности на своите ученици.
Павел Христов се ангажира да запознае с проблема колегите си от комисията по образование в Народното събрание. Той поздрави ръководството на ОУ "Св. Климент Охридски" в село Кичево за всеотдайността, която влага в работата си.
Кметовете на село Слънчево и на град Игнатиево Величка Златева и Анастасия Кадиева поискаха държавна подкрепа за изграждането на спортни площадки, за които вече имат готови проекти.

Кметовете на населените места в община Аксаково обсъдиха с народния представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов и проблемите, с които се сблъскват, по отношение на инфраструктурата и битовата престъпност. Възрастни и беззащитни хора често стават жертви на злоупотреби при изпълнението на строително-ремонтни работи, алармираха кметовете. Варненският депутат се ангажира да инициира среща с ръководството на Областната дирекция на МВР, на която тези случаи да бъдат обсъдени.

По време на разговора беше повдигнат и въпросът за възстановителните работи по уличната мрежа след бедствията, сполетели с. Долище. В рамките на срещата бе дискутирано и състоянието на ВиК-мрежата на територията на селата в общината.
"Усилията както на национално, така и на местно ниво са насочени предимно към големите градове, тъй като там има по-голяма концентрация на хора, но малките населени места също се нуждаят от подкрепа, която изисква сериозни инвестиции. Стратегия, каквато правителството предприе за санирането на многофамилните жилищни сгради, може би е добре да се приложи и в други сфери като например ремонта на водопроводна мрежа в малките населени места", коментира кметът на Аксаково Атанас Стоилов. 

Под негово ръководство общината се нареди сред първенците по успешно защитени и реализирани европроекти. Стоилов увери, че този темп на работа ще се запази и занапред.
На срещата с кметовете на аксаковските села вчера той приветства и новоизбрания кмет на с. Въглен Георги Господинов - кандидатът на ГЕРБ, който спечели частичния вот в неделя.

"Безспорният авторитет, който си е изградил кметът на Аксаково Атанас Стоилов, е резултат от много работа. Това високо ниво трябва да се поддържа от всички кметове на населените места в общината", изтъкна Павел Христов, като поздрави Георги Господинов за постигнатата изборна победа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: