Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тази е Биляна, ужилила с 400 бона клиенти на банка!
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 20.02.2019Коментари (0)1841
©
Банкова шефка беше арестувана за това, че е откраднала близо 400 000 лв. От сметки на клиенти. 29-годишната Биляна Манчева е определена мярка за неотклонение "задържане под стража“ за 72 часа. Тя е обвинена за финансови злоупотреби в управлявания от нея местен банков клон в Нова Загора. Белезниците били щракнати на 18 февруари около китките на Манчева, която от две години управлява клон на "Алианцбанк България“. Акцията е на служители на РУ "Полиция“ и Нова Загора и ГД "Национална полиция“. Работата по казуса стартирала след постъпила жалба от сина на новозагорски бизнесмен, който с изненада установил, че от неговата сметка липсва сериозна сума в евро.

Запознати твърдят, че жалбоподателят Валентин М. първоначално установил липсата на 20 000 евро, но впоследствие сумата набъбнала чувствително. Парите били изпращани от майка му, която от доста време живеела след развода си в Испания, пише "Телеграф". От ОД на МВР Сливен лаконично обясниха, че в хода на проведените процесуални действия по разследване у младата банкерка и в дома ѝ са намерени пари, вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. За случая е уведомена окръжната прокуратура в Сливен. Образувано е досъдебно производство. Предстои прокуратурата да поиска постоянното ѝ оставяне зад решетките.

От новозагорския офис на "Алианцбанк България“ съобщиха, че Манчева е освободена от работа в деня на задържането ѝ. Кольо Колев, който е имал две сметки в банката, е загубил около 180 хил. лева общо. Това разказа самият потърпевш пред Би Ти Ви. Разбрал от банката, те му се обадили да отиде за справка и му показали какво има по сметките. Оказало се, че в тях останали по 200 лв. Имали проблеми, но щели да се изяснят - това ми обясниха, разказва мъжът. И до ден днешен не са казали точно за какво става въпрос, стана ясно само, че парите са източени и че те се съмняват в началника на офиса тук.

"Даже й се обадих на таз началничка, тя ми каза, че е в отпуска и нищо не знае. Значи тече проверка, тука има такива липси, а те я пуснали в отпуска? По една
случайност не е отишла още в Сърбия като Цветан Василев и да я гледаме там по телевизията", възмутен е мъжът. Схемата била от неговите сметки пари да се нареждат на лица, които той не познавал. Парите в края на веригата били изтегляни от банкомат, обясни още той. Не му показали документи, нямало ги там, не става ясно кой е наредил парите от негово име. Има някаква част от документите в София, но други просто липсват. В България всичко може да си помислиш. Всеки ден се случва нещо в държавата.

Предстои ми парите да ми трябват, ще има обаче да чакаме доста, въпреки че вина нямаме, разказа още човекът. От банката му казали, че ще се оправят нещата, но никакъв срок не му е посочен. Колев разговарял два пъти по телефона със задържаната банкова служителка, тя му твърдяла, че искали да прехвърлят всичко на нея. Щом казва така, значи че има и по-високо свързан с измамите човек, смята клиентът. 10 дни минали откакто той и останалите ощетени са викани в банковия офис и още няма никаква яснота как ще бъдат възстановени парите им.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: