Фондация Българска Памет събира българчета от 6 държави на семинар край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:15 / 27.10.2020Коментари ()2274
©
Есенният семинар на Фондация Българска Памет събира в Кранево младежи от 6 държави. Форумът преминава под наслов "Зелена икономика и дигитално бъдеще", в рамките на проект “Силна национална идентичност- силна европейска идентичност". 

Участниците са на възраст между 15 и 24 години. Те са финалисти в конкурса за есе или мултимедийна презентация на тема:  "Зеленото бъдеще на Европа - моят принос?“. Младежите са от общините Белица, Гоце Делчев, Гърмен, Доспат, Сатовча, Сърница, Тервел, Хаджидимово и Якоруда, както и от училища/университети с изучаване на български език в Сърбия, Република Северна Македония, Албания, Молдова и Украйна, съобщава Дарик.

Откриването е предвидено за 9.45 часа. На него ще присъстват председателят на Фондация Българска Памет д -р Милен Врабевски, кметът на Варна Иван Портних, бившият евродепутат Моника Панайотова и Цветан Кюланов  - и.д.  ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Семинарът се провежда се с любезното съдействие на Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и Фондация "Ханс Зайдел".


https://www.varna24.bg/novini/varna/Fondaciya-Bulgarska-Pamet-subira-bulgarcheta-ot-6-durzhavi-na-seminar-krai-Varna-1014535
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.