PTPI Делфините събраха и дариха близо 17 000 лв. за центъра "Живот под дъгата"
Автор: Пламена Николова 08:50 / 30.12.2020Коментари ()1709
© Фейсбук
Младежите от доброволческата организация PTPI Делфините от Варна събраха и дариха близо 17 000 лв. за центъра "Живот под дъгата", научи Varna24.bg

"Тази година нашето чудо се изразява в 16 663,57лв. за център "Живот под дъгата" към Асоциация "Да съхраним жената". Надяваме се тези средства да сбъдват поне малко и вашата мечта, защото нашата е сбъдната.

Знаем, че не за всекиго беше лесна годината, но сме благодарни на всички вас, които ни подкрепихте. Нашето желание беше за поне 10 000, което е равностойно на една стая, а събрахме близо 17 000, което е много повече от очакваното", съобщават младежите във фейсбук страницата си. 

Както медията ни съобщи, за 14-та поредна година младежката организация PTPI Делфините организира Коледна кампания с благотворителна цел. 

"Миналата година отново надминахме нашия рекорд и събрахме 38 000лв. за Центровете за настаняване от семеен тип във Варна и околността. Със средствата изградихме детски площадки и закупихме рехабилитационни уреди -  стол "Зебра", резонансна кушетка и др., съобщиха преди старта на кампанията от Делфините. 

Решението да дарят събраните средства от кампанията си тази година на ЦСРИДУ "Живот под дъгата" към Асоциация "Да съхраним жената" е мотивирано от това, че центърът се грижи за деца с аутизъм.

"Той е причината тези деца да имат едно по-разнообразно ежедневие. Да развиват своите умения и творчески наклонности, да се забавляват, а не да стоят само затворени вкъщи. Този център поема, макар и почасово, грижата за тези деца. А по-важното помага на техните самотни родители да могат да отделят нужното време за работа, за да могат да се осигурят и финансово, за да се грижат за децата си. 

Ще помогнем на центъра като закупим обзавеждане за няколко стаи - за арт терапия, за музика, за кинезитерапия, за тихи игри и др. Със събраните средства се надяваме да можем да закупим музикални инструменти, рехабилитационни IT средства, тренировъчни съоръжения, всичко нужно за обзавеждането на стаите", споделят още Делфините.


https://www.varna24.bg/novini/varna/PTPI-Delfinitesubraha-i-dariha-blizo-17-000-lv-za-centura-Zhivot-pod-dugata-1035033
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.