Скоро ще купуваме билет за градския транспорт във Варна и чрез мобилния си телефон
Автор: Пламена Николова 14:21 / 12.01.2021Коментари ()8071
©
С новата автоматизирана билетна система във Варна пътуваме по-изгодно, напомнят от Община Варна. 

Една от промените в обществения транспорт от началото на новата година е, че при закупуване на предплатена електронна карта (пластика), за 10 лв. получавате бонус 1 лв. Също така има целодневен билет, който важи от момента на закупуване до полунощ същия ден. Цената на целодневния билет е 4,00 лв.

Всички машини за продажба на билети, които са монтирани по спирките на града, са заредени с електронни карти. Картата се получава безплатно от машината и може да се презарежда при изчерпване на заложената сума. Към настоящия момент картите могат да се зареждат за 10 лв.+ бонус 1 лв. Банкнотите трябва да са от 5 лв. или 10 лв. и да не са прегънати.

След като се качи в превозното средство, всеки притежател на заредена електронна карта, трябва да избере електронен билет от екрана на валидатора – за 1 лв.; 1,50 лв.; 1,80 лв.; целодневен - 4 лв., след което да валидира картата си на валидатора.

Важно е да се знае, че електронната карта не се поставя в отвора на валидатора, а след като се избере електронен билет от екрана на валидатора, картата само се доближава до валидатора.

Успоредно с това остава възможността за пътуване с еднократни хартиени билети. Те могат да бъдат закупени от машините по спирките, както и от машините в самите превозни средства. При използване на билетната система, ако възникнат въпроси, гражданите могат да звънят на телефон 0800 40 280, който дава връзка с дежурния служител по "Информация на пътуването“ в ОП "ТАСРУД“.

Там се записва подадения сигнал, прави се проверка и се връща обратна информация до гражданина.

Напомняме, че на машините има залепени инструкции за начина на купуване на билет или карта.

За още по-голямо удобство на потребителите, в най-скоро време от автоматизираната билетна система ще се закупуват и електронни билети за време чрез мобилните телефони. Заплащането ще се извършва чрез таксуване от мобилен оператор или посредством български и международни банкови карти.

Предимствата ще бъдат следните: Улесняване на процеса по закупуване и използване на превозните документи; Модернизация и подобряване на начините за плащане; Предоставяне на възможност на гражданите за използване на мобилни устройства за съхранение на закупени превозни документи; Съкращаване на времето за обслужване на гражданите при продажба на превозни документи.



Още по темата: общо новини по темата: 520
22.04.2024 »
18.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
04.04.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Skoro-shte-kupuvame-bilet-za-gradskiya-transport-vuv-Varna-i-chrez-mobilniya-si-telefon-1039061
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.