Оставиха зад решетките трима, обрали магазин за хранителни стоки
Автор: Пламена Николова 16:46 / 08.02.2021Коментари ()1074
© Varna24.bg
Илюстрация
Уважено е искането на Районна прокуратура - Търговище за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на трима мъже, извършили кражба от магазин за хранителни стоки, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Състав на Търговищкия районен съд уважи искането на Районна прокуратура-Търговище и наложи на 35-годишния И.А., 23-годишният К.Ч. и 36-годишният И.Д. мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Тримата мъже са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 3 февруари 2021 г., след предварителен сговор и в съучастие, са извършили взломна кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в с. Пробуда. Обвиняемите са разрушили стена, използвайки щанга и лек автомобил, и са извършили кражба на цигари и бутилки с алкохол на обща стойност 1002,20 лева. Деянието не е доведено до край по независещи от тримата обстоятелства. Те са задържани в момента на кражбата от полицейски служители.

Обвиняемите са криминално проявени. На И.А. е повдигнато обвинение по чл. 196, ал. 1, т. 2 от НК, тъй като същият е извършил престъплението в условията на опасен рецидив. На останалите двама са повдигнати обвинения по чл. 195, ал. 1, т. 3, 4 и 5, като при К.Ч. има и повторно извършване – т. 7.

Определението на Търговищкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ostaviha-zad-reshetkite-trima-obrali-magazin-za-hranitelni-stoki-1048666
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.