Кметът показа как върви изграждането на Дневния център за лица с деменция
Автор: Пламена Николова 15:00 / 11.02.2021Коментари ()1628
Кметът на Варна Иван Портних сподели как върви изграждането на Дневен център за лица с различни форми на деменция на ул. "Петко Стайнов“ 7 във Варна, видя Varna24.bg.

"Това е нова социална услуга, част от мащабната социална програма на Община Варна, която развиваме в подкрепа на най-уязвимите наши съграждани.

Строителните дейности са в ход и включват основен ремонт на сградата - саниране, подмяна на дограма, на ВиК и ел. инсталациите, поставяне на видеонаблюдение. В центъра ще бъдат обособени помещения за почасов отдих, дневна стая, зали за арт- и трудотерапия, за физиотерапия и за индивидуална работа. Пред сградата има широко дворно пространство и паркоместа за хора с увреждания. От услугата ще могат да се възползват 40 потребители. Дейностите се реализират по ОП "Региони в растеж“.

По същия проект изграждаме и нов Център за грижа за лица с различни форми на деменция, с капацитет 15 места, в район "Владислав Варненчик", коментира кметът във фейсбук, където сподели и снимки.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-pokaza-kak-vurvi-izgrazhdaneto-na-Dnevniya-centur-za-lica-s-demenciya-1050129
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.