Визите спират туристи от Русия и Турция да идват у нас
Автор: Екип Varna24.bg 17:06 / 16.02.2021Коментари ()751
© БГНЕС
Туристи от Русия и Турция по зимните ни курорти тази година, почти няма. Причина за това, обаче е не само пандемията, съобщиха БНР.  Големият проблем е във визите и тромавата процедура за издаването им. 

Въпросът се повдига за пореден път от туристическия бранш в ски курорта Банско, който полага усилия да привлече гости от руския и турския пазар.

Според Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско, бездействието на държавата по отношение на руските и турските туристи граничи с престъпление към българската индустрия. На обяснения, че визовите ограничения следват логиката на правилата в ЕС, от бранша посочват за пример Гърция, която издава за турските туристи многократна виза за срок от 6 до 12 месеца.

Ако преди ден Кипър обяви, че от април отваря безпрепятствено врати за туристи от Израел, където ваксинирането върви с високи темпове, достъпът на тези туристи в България остава проблемен, защото България не предлага облекчения за влизане в условията на пандемия за ваксинирани гости от чужбина.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vizite-spirat-turisti-ot-Rusiya-i-Turciya-da-idvat-u-nas-1052055
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.