Добротворци подкрепиха дейността на Общностния център за деца и семейства във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 23.02.2021Коментари ()1703
©
Фондация "Добротворци" дари дидактични и образователни материали, книжки, играчки, дрешки, обувки и памперси в помощ на децата и семействата, които ползват услугите на Общностния център във Варна. 

Инициативата е първата, която неправителствената организация осъществява броени дни след официалното си учредяване в началото на месеца. Дарението има за цел да подпомогне дейността на социалния център, който осигурява ранна интервенция и индивидуална педагогическа подкрепа на деца с увреждания до 7-годишна възраст, здравно и семейно консултиране, а също и почасова грижа за деца до 3-годишна възраст. Услугите се предоставят чрез реализирания от община Варна проект "Общностен център за деца и семейства – Варна" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Под грижите на опитни специалисти, в това число психолог, логопед, рехабилитатор, педиатър и медиатор, деца и родители получават подкрепа чрез мобилна работа и чрез интегрираните услуги, предоставяни в подходящо оборудваните кабинети на социалната институция. 

От Фондация "Добротворци" изказват благодарност към всички хора с големи сърца, които взеха участие в дарението за Общностния център. "Вярваме, че доброто ражда добро, а каузите в подкрепа на най-уязвимите – децата, заслужават нашата съпричастност! Вече подготвяме следващата си инициатива, като целта е с нея да подпомогнем с продукти Дома за медико-социални грижи във Варна, където част от децата имат специфични хранителни нужди", анонсира Невена Иванова, председател на Управителния съвет на неправителствената организация.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dobrotvorci-podkrepiha-deinostta-na-Obshtnostniya-centur-za-deca-i-semeistva-vuv-Varna-1054967
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.