София Филм Фест ще бъде открит във Варна с "Февруари" на Камен Калев
Автор: Пламена Николова 09:12 / 15.03.2021Коментари ()1291
Пролетното издание на 12-ти София Филм Фест Варна ще стартира ударно на 19 март (петък), 19:00 ч., в зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и при 30% от капацитета на залата! 

Съобразявайки се с пандемичната обстановка, тази година организаторите на фестивала са подготвили две издания с уникални по рода си програма - #ПРОЛЕТ и #ЛЯТО! 

Пролетното издание започва едва след няколко дни (19-ти март) във Фестивален и Конгресен Център – Варна със селекция от 13 пълнометражни филма, а традиционните партита, коктейли и съпътстващи програми, заедно с още една прекрасна селекция от филми са предвидени за лятното издание, когато гостите на София Филм Фест Варна ще могат да се насладят на всички тези събития - на открито в двора на Национално училище по изкуствата "Добри Христов“. Датите за София Филм Фест във Варна #ЛЯТО 

Билетите са вече в продажба на касите на ФКЦ- Варна и онлайн на https://bit.ly/3c8voaC и са на стойност 8 лв., като за учащи, пенсионери и хора в  неравностойно положение цената е 6 лв., а при закупуване на 5 и повече билета  наведнъж, цената е 7 лева.  

12-ти София Филм Фест Варна #ПРОЛЕТ започва с премиерата на "ФЕВРУАРИ“, който получи заслужено признание – участие в официалната селекция на Кан 2020 и за радост на варненската публика филма ще бъде представен лично от режисьора Камен Калев на официалното откриване.

На 20-ти март програмата на фестивала започва в 15:00 ч., зала 1 на ФКЦ-Варна  с епохалната творба на големия Тери Гилиъм от 1985 г. – "Бразилия“. От 18:00 ч. зрителите ще могат да гледат Моника Белучи в "Човекът, който си продаде кожата“ на невероятната Каутер Бен Хания, а от 20:00ч. любителите на седмото изкуство ще имат възможността да видят на голям екран абсолютният световен #ХИТ на Томас Винтерберг – "Още по едно“.

Третият фестивален ден (21 март) стартира с един наистина актуален за времето си филм на големия Мика Каурисмаки – "Една спокойна нощ“ (15:00ч.), който разказва историите на трима мъже, срещнали се в бар по време на пандемията от коронавирус. Програмата на фестивала продължава с филма " Фасбиндер: Ужасното дете“ (17:00ч.) на Оскар Рьолер, който чрез филма си създава безкомпромисен портрет на един режисьор, оставил дълбока следа в историята на киното – великият Райнер Вернер Фасбиндер.

От 20:00 ч. зрителите ще имат уникалната възможност да видят дългоочакваният пълнометражният дебют на Павел Веснаков "Уроци по немски“, който получи международно признание в края на 2020 – световната му премиера беше на кинофестивала в Кайро, където изпълнителят на главната роля Юлиан Вергов беше удостоен с наградата за най-добър актьор. 

В понеделник (22 март) публиката ше може да види класиката на Никита Михалков от 1977 – "Незавършена пиеса за механично пиано" и изключително актуален филм, съставен от епизоди за външното и вътрешното разпадане на обществото в Будапеща на Саболч Хайду – "Градът на съкровищата“.

Програмата на 23-ти март включва най-новия филм на младата унгарска режисьорка Лили Хорват - "Приготовления да бъдем заедно за неопределен период от време“ и "Мъжът с шапката“ на ветерана-документалист Джон-Пол Дейвидсън, който ше ни отведе на пътешествие сред великолепната френска природа. 

Последният ден от пролетното издание на София Филм Фест Варна ще представи премиерата на варненският филм "ПОЛЕТ“ в традиционният формат "Община Варна Представя“ за филми създадени с финансовата подкрепа на "Фонд Култура“.

Филмът е дело на познатия сред варненската публика музикант Нейчо Петров – Реджи, който разглежда творческия и житейски път на своя колега - музиканта Стоян Роянов Я-Я.

Програмата на София Филм Фест Варна #ПРОЛЕТ ще завърши с копродукцията на Германия, Украйна, Великобритания, Русия – "ДАУ. НАТАША“, който ще ни пренесе в сърцето на вселената ДАУ по времето на Сталин. 

Очакваме Ви на #КИНО със #SofiaFilmFestVarna от 19-ти до 24-ти март!

Последвайте #SofiaFilmFestVarna във #FACEBOOK и #INSTAGRAM за още актуални новини!

Очакваме Ви #НаКино



Още по темата: общо новини по темата: 23
17.02.2016 »
20.03.2015 »
13.03.2015 »
12.03.2015 »
11.03.2015 »
10.03.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Sofiya-Film-Fest-shte-bude-otkrit-vuv-Varna-s-Fevruari-na-Kamen-Kalev-1062075
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.