Земна маса се свлече около новата автомобилна рампа от бул. "Атанас Москов" към АМ "Хемус"
Автор: Пламена Николова 12:34 / 04.04.2021Коментари ()4411
© Виждам те КАТ-Варна
Дъждовното време предизвика свличане на земна маса около новоизградената автомобилна пътна рампа от бул. "Атанас Москов“ към магистрала "Хемус", научи Varna24.bg от споделен коментар и снимка в групата "Виждам те КАТ-ВАРНА".

Според членове на групата, подпорната стена не само е твърде тънка, за да удържи свличането, но и твърде къса, затова пръстта от насипа се е свлякла на пътното платно и затруднява движението в този участък. Варненци коментира още, че тротоарът в района е твърде широк за сметка на пътното платно.   

Припомняме, че изграждането на пътна автомобилна рампа към автомагистрала "Хемус“ – качване от бул. "Атанас Москов“, започна на 17 ноември миналата година. Съоръжението е с обща дължина около 200 метра и се явява огледален образ на вече изградената южна рампа за слизане от АМ "Хемус“ на бул. "Атанас Москов“, като идеята бе северната рампа да позволява слизане и качване на магистралата, информираха преди време от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в Община Варна. 

Предвид теренните условия съоръжението е проектирано в изкоп, което наложи изграждане на укрепителни стени по северната й страна и оформяне на откоси от страна на магистралата.

Габаритът на платното е 7 метра, с тротоари двустранно по 1,50 м. Поради очакваното натоварване конструкцията на настилката е оразмерена за тежко движение.

По магистралата бе предвидена и подмяна на съществуващите ограничителни системи с нови, осигуряващи необходимото ниво на пътна безопасност. Рампата дава още една възможна алтернатива за изход от града по оста център - АМ "Хемус“ като логично продължение на проекта за пробив на бул. "Сливница“, изпълнен в предходната година.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zemna-masa-se-svleche-okolo-novata-avtomobilna-rampa-ot-bul-Atanas-Moskov-kum-AM-Hemus-1069647
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.