Актриса подари спектакъл на децата от ДГ № 8 "Христо Ботев"
Автор: Пламена Николова 10:56 / 20.04.2021Коментари ()839
Любимата куклена актриса на децата във Варна – кака Марияна, подари най-новия си спектакъл "Заедно един до друг“ на малчуганите от ДГ № 8 "Христо Ботев“.

Вълнуващото представление за Земята, водата и приятелството е авторски спектакъл на актрисата от Театрална трупа "Трик-Трак“. Посланията, вплетени в него, са да се отнасяме с грижа, любов и всеотдайност към природата. Спектакълът е реализиран с подкрепата на Националния Фонд Култура по Програма "Творчески инициативи“.

Поради пандемичната обстановка почитателите на куклената магия от детската градина изгледаха представлението на диск и мултимедия си пожелаха скоро да аплодират любимата си актриса и на живо.

"Вашите спектакли , свързани с опазването на околната среда, способстват за формиране на екологосъобразно поведение у децата. Помагат им да опознаят света, да различават доброто от злото, да направят своите първи стъпки към осъзнаване на значимата роля на човека за съхраняване и опазване на планетата Земя, както и на нейните природни красоти“, пише в благодарствено писмо до актрисата директорът на ДГ № 8 "Христо Ботев“ Елица Вълчева. От ръководството на детското заведение благодарят за дългогодишното партньорство на двете актриси от "Трик-Трак“ – кака Мариянка и кака Пепи.

Най-слънчевата куклена актриса подарява "Заедно един до друг“ и на още 5 детски градини – "Чайка“, "Моряче“, "Маргаритка“, "Крилатко“ и "Дора Габе“.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Aktrisa-podari-spektakul-na-decata-ot-DG-8-Hristo-Botev-1075800
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.