Прокуратурата в Търговище отчете кои са най-ефективните методи на работа
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 12.05.2021Коментари ()1157
©
За периода от началото на годината до края на месец април 2021 г. Районна прокуратура - Търговище с ТО Попово и Омуртаг е наблюдавала 91 бързи производства, което представлява 37 % процента от новообразуваните разследвания за разглеждания период, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Това очертава тенденция за ефективно използване на бързото производство като форма на разследване.

Прокурорите от Районната прокуратура са внесли за разглеждане в съда 175 прокурорски акта срещу 183 лица, което представлява 40 % от всички решени дела. Броят на осъдените и санкционираните лица с влезли в сила съдебни актове е 182.

Данните за наблюдаваните досъдебни производства от началото на 2021 г. определят структура на престъпността в съдебния район, съобразно която най-голям дял заемат общоопасните престъпления, следвани от престъпленията против собствеността, престъпления против личността и други престъпления. 

Във връзка с нарушаване на мерки, издадени против разпространяването на COVID-19, са предадени на съд 13 лица за нарушаване на задължителната карантина като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19 по време на извънредната епидемична обстановка заради пандемията с острозаразната болест извършени от тях.

За посочения период Районна прокуратура - Търговище е наблюдавала 24 досъдебни производства с предмет наркотични вещества, като от тях 12 са внесени в съда.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Prokuraturata-v-Turgovishte-otchete-koi-sa-nai-efektivnite-metodi-na-rabota-1083188
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.