Клуб "Отворено общество" връчва годишните си награди в навечерието на 24 май
Автор: Екип Varna24.bg 11:15 / 17.05.2021Коментари ()1770
©
На 18 май 2021/вторник/, от 18,00 часа в зала 1 на ФКЦ клуб "Отворено общество“ – Варна ще проведе церемонията за връчване на Годишните награди на клуба, които се присъждат за значими постижения в сферите на социалния и обществен живот. За 29 път ще празнуваме заедно успехите на хората, които ни карат да се гордеем, че сме варненци ! И да им благодарим!

В началото на церемонията ще поздравим някои от миналогодишните носители на награди. По обясними причини не успяхме да празнуваме заедно техните успехи. С малко закъснение, но с много благодарност ще почетем работата на носителите на  наградата "За граждански принос в областта на образованието“ за 2020 година - екипа на Детския и средношколски комплекс на РБ "П.Славейков“, който възпитава четящи поколения, творци, мечтатели, учи ги да откриват в книгите съкровища и да променят бъдещето си.

За да изразим благодарност към тези, които в условията на пандемия водиха и водят всекидневна битка за живота на пациентите, на сцената ще видим и носителите на миналогодишната награда "За принос в областта на здравеопазването и медицината“- доц. д-р Диана Радкова - ръководител на втора Клиника Инфекциозни болести, към МБАЛ "Св. Марина" – Варна, както и екипа медицински сестри от Клиниката по инфекциозни болести.

Миналогодишният носител на наградата "За принос в областта на културата на град Варна“ - актьорът Свилен Стоянов от ДТ "Ст. Бъчваров“ също ще получи заслужени аплодисменти като признание за всичките 40 творчески сезона на сцената на Варненския театър, за таланта и изключителната му мисия да заразява с обич към театъра млади хора, независимо от тяхната съдба.

Церемонията ще продължи с признание за тазгодишните носители на наградата "За принос в областта на здравеопазването и медицината“. Отличието е за екипа от лекари на МБАЛ - Варна при Военномедицинска академия, позната като Военноморска болница. Ще изразим благодарност към екипа на болницата успял в кратки срокове да организира дейността си така, че да се включи активно в мисията да спасява човешки животи в битката с Ковид.

Ще почетем и половинвековния юбилей на едно от най-престижните училища в България - МГ "Д-р Петър Берон“ – Варна. Те са носители на наградата "За принос в областта на образованието“. Гимназията възпитава образовани, уверени и вдъхновени хора, които успешно развиват своя потенциал в реална и в дигитална среда навсякъде по света.

Церемонията ще завърши с аплодисменти за миналото, настоящето и бъдещето на ДТ "Стоян Бъчваров“, носител на наградата "За принос в областта на културата на град Варна“. Няма друг театър в България с такава голяма театрална история - 1120 спектакъла в един театрален век. Варненският театър се подрежда в авангарда на театралния процес у нас и за цяло едно столетие повлиява върху нивото на театрално мислене в България.

Годишни награди на клуб Отворено общество – Варна - 18 май 2021, от 18,00 часа в зала 1 на Фестивалния комплекс.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Klub-Otvoreno-obshtestvo-vruchva-godishnite-si-nagradi-v-navecherieto-na-24-mai-1084663
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.